Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Vloerverwarming - De Hout Snip
Vloerverwarming - De Hout Snip
Vloerverwarming - De Hout Snip
Vloerverwarming - De Hout Snip
Vloerverwarming - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Vloerverwarming

Met een prachtige houten vloer

Vloerverwarming is een ideale manier om uw huis te verwarmen. Het is gelijkmatig, comfortabel en energiezuinig.

Een goede keuze. Maar geldt dat ook bij een houten vloer?

Het antwoord is een volmondig ja.

Met onze duoplank vloer van Hollandse bodem haalt u de perfecte combinatie van warme voeten en echte kwaliteit in huis.

Duoplank voor kwaliteit, luxe en warmte

Een duoplank bestaat uit twee lagen. De bovenste laag is gemaakt van massief edelhout (zoals eiken) en de onderste laag van berken multiplex. Door de multiplex in vele lagen kruislinks over elkaar te verlijmen ontstaat een zeer sterke vloer.

Een vloer die doorgaans niet krimpt en uitzet bij schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Oftewel, deze planken werken niet. Ze zijn geschikt voor vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte.

Hieronder vertellen we waar u op moet letten bij het plaatsen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming. Meer informatie over de Duoplank vloer vindt u hier.

Type vloerverwarming

Onze (duoplank) vloeren gaan samen met verschillende soorten vloerverwarming. Dit geldt onder meer voor:
 • elektrische vloerverwarming;
 • natbouw vloerverwarming;
 • droogbouw vloerverwarming;
 • ingefreesde vloerverwarming.

Wilt u weten of uw vloerverwarming gecombineerd kan worden met een houten vloer? Onze vakmensen staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Geschikte houtsoorten en vloeren

Massief hout leent zich niet voor vloerverwarming. We adviseren daarom eigenlijk altijd de duoplank vloer.

Er zijn 2 alternatieven voor de duoplank:
 • 3-laags massief eiken (kruislinks verlijmd en daardoor sterk) in 15 en 20 millimeter dikte.
 • Parket in 6 of 9 millimeter

Niet elke houtsoort is geschikt voor plaatsing op vloerverwarming. Ook niet in duoplank. Canadees maple is een voorbeeld van een ongeschikte houtsoort voor vloerverwarming.

Onze specialisten helpen u graag bij het kiezen van de juiste houtsoort voor uw woning.

Verlijmen op de ondervloer

Bij vloerverwarming en -koeling is ons advies om de vloer rechtstreeks te verlijmen op de vaste vloer (zoals een cementdekvloer). We gebruiken dan geen ondervloer. Dit levert het mooiste resultaat op en zorgt voor de beste warmtedoorlating.

Voor het rechtstreeks verlijmen van de vloer op de cementdeklaag is het van groot belang dat deze goed hard en mooi egaal gesmeerd is.

Kiest u voor een patroon vloer? Dan moet de ondergrond absoluut egaal zijn. Soms is (plaatselijk) egaliseren noodzakelijk voor een goed rendement en een mooi eindresultaat.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42. kom langs naar onze showroom en stel je vraag online.

Bewerkingen

Een plankenvloer kan op vele manieren bewerkt worden, waardoor het in ieder interieur past. Uiteraard kunt u de bewerkingen en de kleur zelf samenstellen. Naast de ondergenoemde mogelijkheden zijn er nog tal van mogelijkheden om uw vloer de juiste uitstraling te geven.

Extra bewerkingen zijn o.a.:

 • Borstelen
 • Roken
 • Kastijden
 • Verouderen
 • Fijn bezagen
 • Logen
 • Hout kleuren
 • Combinaties van bewerkingen

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van uw massief eiken vloer te kunnen genieten, is het raadzaam om uw vloer goed te onderhouden. Een vloer zonder afwerklaag kan bijvoorbeeld snel vies worden waardoor er gemakkelijk vlekken op en in de vloer kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen dient de vloer op de juiste manier afgewerkt te worden, door bijvoorbeeld een hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of een lak toe te passen.

Bij De Houtsnip werken we voornamelijk met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Elke olie heeft zijn eigen kleur, uitstraling en eigenschappen. Raadpleeg onze onderhoudsinstructies voor meer informatie over het onderhoud van de olie.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten lak, olie/was/zeep combinaties? Dan kunt u contact met ons opnemen. U bent bovendien van harte welkom bij ons in de showroom in Vuren, waar we u graag te woord staan.

Nazorg

Op het moment dat er een onverwachte situatie optreedt of u niet tevreden bent over het eindresultaat, kunt u direct contact met ons opnemen. Er zal dan zo adequaat mogelijk een oplossing gezocht worden om het probleem te verhelpen, uiteraard op onze kosten.

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:
 • Foto’s van de vloer.
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Hebben de planken een vellingkant?
 • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
 • Is de vloer gerookt?
Nieuwe vloer:
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Soort ondervloer?
 • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
 • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
 • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?
Onze showroom is open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur. Op een andere dag en op zaterdagochtend bent u ook van harte welkom, na het maken van een afspraak.
Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.
Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.
Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.
Een houten vloer is geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.
Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.
Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.