Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Veelgestelde vragen

Warmteweerstand van een Duoplank van 20 mm dik is Rc= ca. 0.118m2 K/W.

Duoplank Eiken, Noten, Merbau, Iroko, Teak, Zebrano en Wengé zijn geschikt voor installatie op zowel hoofd- als bijverwarming en vloerkoeling.

Massief hout blijft altijd werken, wanneer deze vastgelijmd word krijgt het hout daar de kans niet voor en ontstaat er veel spanning in het hout en de lijmlaag. Wij adviseren om bij vloerverwarming altijd te kiezen voor een duoplank , door de opbouw van de duoplank, de koude verlijming en het proces van drogen is de duoplank van een zeer hoge kwaliteit, zeer stabiel, en uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte Bij vloerkoeling adviseren wij een condensbeveiliger in te bouwen.

Ja, voor het rechtstreeks verlijmen van de duoplank op de cementdekvloer is het van groot belang dat de cementdekvloer goed hard en mooi egaal gesmeerd is, onze voorkeur is vlakheidsklasse 1. Tevens zal bij een niet vlak gesmeerde cementdekvloer holle plekken ontstaan tussen de duoplank en de cementdekvloer. Soms is (plaatselijk) egaliseren noodzakelijk voor een goed rendement en een mooi eindresultaat.

Ja wij hebben ook een alternatief op de duoplank vloer, dit is 3-laags massief eiken. Deze planken zijn kruislinks verlijmd om werking tegen te gaan waardoor ze geschikt zijn om op de vloerverwarming te lijmen. Wij laten u graag de mogelijkheden zien in onze showroom.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.