Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Veelgestelde vragen

Warmteweerstand van een eiken Duoplank in 20 mm dik is Rc= ca. 0.118 m2 K/W. Warmteweerstand van een eiken Duoplank in 15 mm dik is Rc= ca. 0.088 m2 K/W. Heeft u vragen over andere houtsoorten of diktes neem dan gerust contact met ons op.

Nee niet elke houtsoort in Duoplank is geschikt voor installatie op vloerverwarming. Zo is Canadees maple een houtsoort die niet geschikt is in combinatie met vloerverwarming ook niet in duoplank. Parket van 6 of 8/9 mm dik is ook toe te passen op vloerverwarming maar hierin is ook niet elke houtsoort geschikt, maple, noten, essen, Jatoba en Robijn zijn hier voorbeelden van Heeft u hier vragen over, neem dan gerust contact met ons op. Dat de vloer netjes blijft liggen in de woning is mede afhankelijk van verschillende factoren; - Kwaliteit van verlijming van de toplaag of van het parket. - Hoe droog was de multiplex onderlaag en de toplaag bij het assembleren van de duoplank, - De dikte van de multiplex onderlaag ten opzichte van de massieve toplaag, - Manier van installatie - Stookgedrag en klimaatbeheersing/ luchtvochtigheid in de woning

Massief hout blijft altijd werken, wanneer deze vastgelijmd word krijgt het hout daar de kans niet voor en ontstaat er veel spanning in het hout en de lijmlaag. Bij een zwevend gelegde massieve vloer op vloerverwarming is de kans heel groot dat de planken niet mooi vlak blijven liggen en flinke kieren zijn niet uitgesloten. Wij adviseren dan ook ten alle tijden op vloerverwarming altijd te kiezen voor een duoplank. Met uitzondering van parket van 6 of 8/9 mm dik hier zijn wel mogelijkheden mee in combinatie met vloerverwarming. >

Ja zeker, voor het rechtstreeks verlijmen van de duoplank op de cementdekvloer is het van groot belang dat de cementdekvloer goed hard en mooi egaal gesmeerd is, onze voorkeur is vlakheidsklasse 1. Bij een visgraat, Hongaars punt of een ander patroon komt de vlakheidsklasse zeer nauw. Bij een niet vlak gesmeerde cementdekvloer ontstaan er holle plekken tussen de duoplank en de cementdekvloer. Ook zullen er (kopse) hoogte verschillen zichtbaar zijn tussen de planken bij een niet vlak gesmeerde cementdekvloer. Soms is (plaatselijk) egaliseren noodzakelijk voor een goed rendement en een mooi eindresultaat.

Ja wij hebben ook een alternatief op de duoplank vloer, dit is 3-laags massief eiken. Deze planken zijn kruislinks verlijmd om werking tegen te gaan waardoor ze geschikt zijn om op de vloerverwarming te lijmen. Het 3 laags eiken hebben we in 20 mm dik en in 15 mm dik. Wij laten u graag de mogelijkheden zien in onze showroom.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.