Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip

Massief eiken vloeren

Een authentieke massief eiken vloer geeft karakter aan uw woning!

Massief eiken vloeren zijn gezaagde planken uit één stuk massief natuurlijk hout, in de meeste gevallen van 15, 20 of 25 mm dik.

Het bijzondere aan een massief eiken vloer is dat elke vloer zijn eigen natuurlijke karakter krijgt. Dit komt doordat elke plank zijn eigen unieke combinatie van nerf, kleur, eventueel knoesten en scheurvorming heeft.

Door de verschillende sorteer mogelijkheden, breedtes (tot 40 cm) en afwerkingen kunnen we de vloer geheel aanpassen aan uw persoonlijke stijl, smaak en wensen.

Mocht u de eiken vloer zelf willen leggen, ondersteunen wij u graag met een de juiste begeleiding. Deze begeleiding bestaat uit het geven van technisch advies en het verhuren van specialistisch gereedschap om het eindresultaat zo superieur mogelijk te maken.

Wat zijn de voordelen van massief eiken?

Gaat een levenslang mee

Een massief eiken vloer geeft niet alleen veel karakter aan uw woning, het is ook nog eens erg duurzaam en gaat doorgaans een leven lang mee.

Opschuren om weer in nieuwstaat te brengen

Een ander voordeel van massief hout is dat de vloer opgeschuurd kan worden. Door het diep schuren van de vloer verdwijnen krassen, eventuele putten en andere leef sporen. Dit brengt uw vloer weer terug in originele staat. Echter is het hout vrij hard, waardoor de vloer niet snel beschadigd kan raken en het schuren dan ook niet vaak nodig zal zijn. Bovendien kunt u er zelfs voor kiezen om uw vloer een andere kleur te geven, indien hier behoefte aan is.

Geschikt voor vloerverwarming

Een massief eiken vloer is uitermate geschikt in combinatie met vloerverwarming. Bij De Houtsnip hebben we al jarenlang ervaring met het zorgvuldig leggen van een houten vloer op vloerverwarming.

Meer informatie

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Stel je vraag
 • Eerlijk advies in de showroom
 • Hoogwaardige massief eiken vloer
 • Eigen betrouwbare legteam
 • Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42. kom langs naar onze showroom en stel je vraag online.

Bewerkingen

Een plankenvloer kan op vele manieren bewerkt worden, waardoor het in ieder interieur past. Uiteraard kunt u de bewerkingen en de kleur zelf samenstellen. Naast de ondergenoemde mogelijkheden zijn er nog tal van mogelijkheden om uw vloer de juiste uitstraling te geven.

Extra bewerkingen zijn o.a.:

 • Borstelen
 • Roken
 • Kastijden
 • Verouderen
 • Fijn bezagen
 • Logen
 • Hout kleuren
 • Combinaties van bewerkingen

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van uw massief eiken vloer te kunnen genieten, is het raadzaam om uw vloer goed te onderhouden. Een vloer zonder afwerklaag kan bijvoorbeeld snel vies worden waardoor er gemakkelijk vlekken op en in de vloer kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen dient de vloer op de juiste manier afgewerkt te worden, door bijvoorbeeld een hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of een lak toe te passen.

Bij De Houtsnip werken we voornamelijk met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Elke olie heeft zijn eigen kleur, uitstraling en eigenschappen. Raadpleeg onze onderhoudsinstructiesvoor meer informatie over het onderhoud van de olie.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten lak, olie/was/zeep combinaties? Dan kunt u contact met ons opnemen. U bent bovendien van harte welkom bij ons in de showroom in Vuren, waar we u graag te woord staan.

Nazorg

Op het moment dat er een onverwachte situatie optreedt of u niet tevreden bent over het eindresultaat, kunt u direct contact met ons opnemen. Er zal dan zo adequaat mogelijk een oplossing gezocht worden om het probleem te verhelpen, uiteraard op onze kosten.

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:
 • Foto’s van de vloer.
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Hebben de planken een vellingkant?
 • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
 • Is de vloer gerookt?
Nieuwe vloer:
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Soort ondervloer?
 • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
 • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
 • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?
Onze showroom is open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur. Op een andere dag en op zaterdagochtend bent u ook van harte welkom, na het maken van een afspraak.
Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.
Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.
Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.
Een houten vloer is geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.
Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.
Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.