Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip
Massief eiken vloeren - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Massief eiken vloeren

Geef karakter aan uw woning!

Stap uw woning binnen en ervaar de warmte, de luxe en de natuur. U voelt zich direct thuis in de sfeervolle, gezellige kamers.

Dat doet een eiken vloer met uw woning.

De prachtige houten planken geven uw huis karakter. Ook als u kiest voor vloerverwarming.

Een unieke vloer die bij u past

Massief eiken vloeren zijn uniek. Geen enkele vloer is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek.

Kiest u voor massief eiken, dan heeft u gegarandeerd een bijzondere vloer.

We kunnen de vloer geheel aanpassen aan uw persoonlijke stijl, smaak en wensen. We bieden planken van diverse breedtes (tot 40 cm). We kunnen de planken op verschillende manieren leggen en er zijn vele bewerkingen mogelijk. Zo kunnen we de vloer in de juiste tint roken of kleuren. We kunnen het hout ook kastijden, borstelen, logen of verouderen. Onze specialisten vertellen u hier graag meer over.

Onze vloeren zijn gezaagd uit één stuk massief natuurlijk hout. De planken worden gemaakt in verschillende diktes. In de meeste gevallen zijn ze 15, 20 of 25 mm dik.

Onze massief eiken vloeren zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. We werken alleen met de mooiste natuurproducten. We doen alles om u de luxe en warmte van een echt houten vloer te laten beleven.

Houtsnip - Massief eiken vloeren

De juiste afwerking voor de beste bescherming

Een vloer die niet wordt afgewerkt, raakt vaak snel vies. Daarnaast ontstaan er vlekken op en in de vloer.

Daarom bieden we verschillende manieren om de vloer af te werken. Bijvoorbeeld hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of lak. Wij werken vooral met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Deze oliën hebben allemaal hun eigen kleur, uitstraling en eigenschappen.

We denken graag met u mee over de beste bescherming voor uw vloer.

Ook geschikt voor vloerverwarming

Een eiken vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Dit geldt echter niet voor massief eiken, maar wel voor de zogenaamde duoplank.

Deze is uit twee delen opgebouwd. De bovenzijde van eiken en de onderzijde van berken multiplex. Door deze onderlaag is werking van de vloer (het uitzetten en krimpen van het hout door bijvoorbeeld temperatuurschommelingen) nagenoeg uitgesloten.

Zo heeft u nog altijd de ervaring van een massief eiken vloer, maar dan met warme voeten.

Houtsnip - Massief eiken vloeren

Wilt u de vloer zelf leggen?

Uiteraard kunnen onze vakmannen de vloer voor u leggen. Mocht u dit liever zelf doen, dan kan dat ook. Het zelf leggen is echter enkel weggelegd voor gevorderde klussers.

Gaat u de vloer zelf leggen? Dan ondersteunen wij u graag. Met technisch advies, maar ook door het verhuren van specialistisch gereedschap. Alles voor het perfecte eindresultaat.

Een vloer voor het leven

Een eiken vloer hoeft u maar één keer te leggen. Daarna gaat het doorgaans een leven lang mee.

Waarom?

Omdat u de planken kunt opschuren. Hierdoor verdwijnen krassen, putten en andere leefsporen. U kunt de vloer vervolgens in haar oude staat herstellen of kiezen voor een andere kleur.

Wees niet bang dat u vaak moet schuren. Een houten vloer is vrij hard en raakt over het algemeen niet snel beschadigd.

Is uw vloer wel toe aan een opknapbeurt, maar ziet u het niet zitten zelf aan de slag te gaan? Onze vakmannen staan graag voor u klaar om uw vloer weer als nieuw te maken.

Houtsnip - Massief eiken vloeren

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

De voordelen van onze massief eiken vloer op een rij

 • Unieke vloer naar eigen smaak en wens
 • Gaat doorgaans een leven lang mee
 • Geeft uw huis karakter
 • Zelf leggen? We staan klaar met specialistische ondersteuning
 • Vele bewerkingen en afwerkingen mogelijk

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42. kom langs naar onze showroom en stel je vraag online.

Bewerkingen

Een plankenvloer kan op vele manieren bewerkt worden, waardoor het in ieder interieur past. Uiteraard kunt u de bewerkingen en de kleur zelf samenstellen. Naast de ondergenoemde mogelijkheden zijn er nog tal van mogelijkheden om uw vloer de juiste uitstraling te geven.

Extra bewerkingen zijn o.a.:

 • Borstelen
 • Roken
 • Kastijden
 • Verouderen
 • Fijn bezagen
 • Logen
 • Hout kleuren
 • Combinaties van bewerkingen

Onderhoud

Om zo lang mogelijk van uw massief eiken vloer te kunnen genieten, is het raadzaam om uw vloer goed te onderhouden. Een vloer zonder afwerklaag kan bijvoorbeeld snel vies worden waardoor er gemakkelijk vlekken op en in de vloer kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen dient de vloer op de juiste manier afgewerkt te worden, door bijvoorbeeld een hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of een lak toe te passen.

Bij De Houtsnip werken we voornamelijk met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Elke olie heeft zijn eigen kleur, uitstraling en eigenschappen. Raadpleeg onze onderhoudsinstructies voor meer informatie over het onderhoud van de olie.

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten lak, olie/was/zeep combinaties? Dan kunt u contact met ons opnemen. U bent bovendien van harte welkom bij ons in de showroom in Vuren, waar we u graag te woord staan.

Nazorg

Op het moment dat er een onverwachte situatie optreedt of u niet tevreden bent over het eindresultaat, kunt u direct contact met ons opnemen. Er zal dan zo adequaat mogelijk een oplossing gezocht worden om het probleem te verhelpen, uiteraard op onze kosten.

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:
 • Foto’s van de vloer.
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Hebben de planken een vellingkant?
 • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
 • Is de vloer gerookt?
Nieuwe vloer:
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Soort ondervloer?
 • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
 • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
 • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?
Onze showroom is open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur. Op een andere dag en op zaterdagochtend bent u ook van harte welkom, na het maken van een afspraak.
Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.
Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.
Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.
Een houten vloer is geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.
Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.
Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.