Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

De vloer

Zoals bovenstaand genoemd is het een duoplank vloer geworden voor de klant. Om het rendement van de vloerverwarming zo optimaal mogelijk te houden is de vloer direct op de cementdekvloer gelijmd. De warmte wordt op deze manier niet verspild. Er is gebruik gemaakt van planken met wisselende breedtes die naast elkaar in dezelfde richting geplaatst zijn. Het geeft een speels effect maar houdt de vloer toch rustig. De vloer heeft een Europees eiken toplaag. Dit is een van de hardere houtsoorten binnen de groep Europees hardhout. De planken hebben een rustieke sortering wat inhoudt dat er mooie knoesten in de toplagen verwerkt zitten.

Kleur

Er is gekozen om het hout te bewerken. Wat ervoor heeft gezorgd dat de planken een donkerdere uitstralingen hebben. Dit is gecreëerd door de planken te roken, daarnaast is de vloer in olie met zwartpigment gezet. De zwarte kleur is onder andere terug te zien in de nerven van de vloer. Het geeft het huis een ‘stoer’ uiterlijk.

Overgang met tegels

In het huis lagen tegels waarnaast de houten vloer geplaatst diende te worden. Om te zorgen dat de verschillende vloeren naadloos op elkaar aansloten, is er zo weinig mogelijk gewerkt met dorpels en afdeklatten.

Projectresultaat

De bewoners van het huis zijn erg tevreden met het eindresultaat van de vloer. Het is een karaktervolle vloer geworden met een stoer randje. Bovenstaand kunt u foto’s zien van dit project, waaronder een detailfoto van de naadloze overgang tussen de houtenvloer en bestaande tegelvloer. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van De Houtsnip neem dan contact met ons op of kom langs in onze showroom in Vuren. Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.