Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Soort vloer en hout

Een duoplank vloer bestaat uit verschillende lagen. Door deze lagen ontstaat er een product waarbij werking uitgesloten is. Het hout zal niet krimpen of uitzetten. Bij dit project is de vloer direct gelijmd op de cementvloer. Onze duoplank vloeren zijn bijna niet van een massieve vloer te onderscheiden. Dit komt bijvoorbeeld door het kiertje dat we tussen de planken houden voor een echt massief planken effect. Wij laten dit graag aan u zien in onze showroom, maak hier een afspraak of bekijk de openingstijden. De toplagen van deze duoplank vloer bestaan uit Europees eiken. Deze houtsoort is één van de hardere Europese hardhoutsoorten. Het verse hout heeft een grijs gele kleur. Na het drogen van het hout en door daglicht krijgt deze soort een warme honing bruin/gele kleur. Door de stof in het Europees eiken met andere stoffen in aanraking te laten komen kan er een donkerdere kleur aan het hout worden gegeven. Wat bij dit project duidelijk is gebeurd.

Kleur

Door het roken van de planken is onder andere de juiste kleur ontstaan en de duidelijke knoesten. Vervolgens zijn de planken afgewerkt met een olie en zeep combinatie met een wit pigment. De bewerking van de vloer heeft gezorgd voor een diepbruine kleur met robuuste details. De kleur zorgt ervoor dat de witte keuken er echt ‘uitspringt’ in het huis.

Patroon

Er is gekozen voor het planken patroon. De planken zijn naast elkaar neergelegd in dezelfde richting. Een prachtige opvallende vloer zoals deze geeft dan een rustige uitstraling aan de ruimtes in het huis. Er zijn nog vele soorten andere patronen mogelijk om het gewenste effect te creëren, bekijk deze hier.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.