Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Duoplank vloer - De Hout Snip
Duoplank vloer - De Hout Snip
Duoplank vloer - De Hout Snip
Duoplank vloer - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Duoplank vloer

Massief edelhout en berken: de ultieme combinatie

Wat is een duoplank vloer? Een duoplank bestaat uit twee lagen die met elkaar verlijmd zijn. De toplaag is van massief edelhout (zoals eiken). De onderlaag bestaat uit meerdere lagen berken multiplex. Deze vormen samen één laag. Dit is een zware variant van multiplex omdat binnen deze laag vele lagen kruislings over elkaar verlijmd zijn. Deze twee lagen samen vormen uw vloer.

Door de combinatie van deze twee lagen is de vloer ontzettend sterk en stabiel. Hierdoor zijn onze duoplank vloeren kwalitatief verantwoord en uitermate duurzaam.

De onderlaag zorgt ervoor dat het vrijwel onmogelijk is voor het hout om te gaan werken. Zeer geschikt dus voor vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte. In sommige gevallen kan deze vloer zelfs gelegd worden in erg vochtige woningen. Deze vloer moet u niet verwarren met lamel parket. Een duoplank parket is namelijk steviger en stabieler dan lamel parketten.

Duoplank vloerverwarming; de perfecte combinatie

Kiest u voor warme voeten en een gelijkmatig verwarmd huis? Voor duurzame verwarming en/of koeling via de vloer?

Dan zijn plavuizen echt niet uw enige keuze. U kunt ook een houten vloer kopen. Deze kan namelijk perfect over vloerverwarming heen gelegd worden.

Mits u de juiste planken kiest.

Massief hout staat er immers om bekend te krimpen en uit te zetten bij schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Dit noemen we ook wel het werken van de vloer.

Gelukkig hebben we hier iets op gevonden: de duoplank of multiplanken vloer. Door de opbouw van deze vloer werkt de vloer niet. Het is een product van Nederlandse bodem. Met de uitstraling van een massief eiken houten vloer, maar dan zonder te werken.

Kies uw eigen uitstraling

Vloeren kunnen uw woning maken of breken. Het zet de toon in de ruimte en het kan een kamer compleet maken. Onze houten vloeren geven elke ruimte een authentieke uitstraling. Het hout zorgt ervoor dat u gelijk een warme of juist robuuste sfeer voelt. Deze keuze ligt geheel bij u.

Omdat ook onze multiplanken vloer naar eigen smaak en wensen zijn samen te stellen. We hebben planken in verschillende diktes (13, 15, 16 en 20 mm) en breedtes (tot 40 cm). Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten als Amerikaans kersen, Europees eiken toplaag en Merbau. Deze verschillende houtsoorten geven elk een ander soort uitstraling.

We kunnen de planken op diverse manieren bewerken, waardoor u een unieke vloer krijgt. Denk aan het ‘roken’, verouderen, kleuren of borstelen van het hout. Onze experts zijn ware tovenaars in het creëren van de ideale kleur en uitstraling van uw houten vloer parket.

U heeft echter nog meer keuzes. Zo kunnen de planken met een kleine groef (micro velling) of zonder groef (zonder velling) geleverd worden. De groeven zitten aan de zijkant van de plank en zijn zichtbaar als de planken tegen elkaar aangelegd worden. De meeste mensen kiezen voor micro velling, omdat de losse planken dan beter te zien zijn in het geheel.

Tot slot kunt u zelf bepalen in welk patroon u de vloer gelegd wilt hebben. Wij bieden u een ruime keuze aan patronen, u kunt bijvoorbeeld voor een eiken visgraat vloer kiezen. Naast een duoplank visgraat parket bieden wij nog veel meer verschillende patronen. Bekijk ze hier voor inspiratie.

De juiste afwerking voor eenvoudig onderhoud

Een vloer zonder afwerklaag kan snel vies worden. Ook ontstaan er eerder vlekken op en in de vloer.

Om dit te voorkomen bieden we verschillende manieren om de vloer af te werken. Denk aan een hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of een lak. Wij werken voornamelijk met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Elke olie heeft zijn eigen kleur, uitstraling en eigenschappen. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een wit geolied parket kiezen. We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw duoplank eiken parket.

Zuinig en duurzaam

Gaat u voor vloerverwarming, dan gaat u ook voor duurzaamheid en energiebesparing.

Uiteraard houden we hier rekening mee als we de vloer leggen. Als het mogelijk is, dan lijmen we de vloer het liefst direct op de cementdekvloer. Dit zorgt voor de minste verspilling van warmte en geeft u het hoogste rendement van uw vloerverwarming.

Daarbij zijn onze vloeren niet alleen zuinig op het gebied van energie. U bespaart namelijk ook geld, omdat het een ontzettend goed alternatief voor een compleet massieve houten vloer is. Zo zijn onze vloeren zuinig op het gebied van energie en budget.

Bovendien zijn deze vloeren ecologisch verantwoord. Dit komt doordat alleen de toplaag uit hardhout bestaat.

Zelf leggen of laten leggen?

Een duoplank vloer kunnen onze vakmensen voor u leggen, ons eigen betrouwbare legteam komt dan bij u langs. Maar u kunt het ook zelf doen. Door een perfecte passing van de planken is dit type vloer eenvoudig zelf te monteren.

Ook als u de vloer zelf legt, kunt u rekenen op onze hulp. We geven u technisch advies, zodat u zeker weet dat u uw vloer goed legt. Wij geven u bijvoorbeeld advies over de beste manier om de vloer op de ondergrond te lijmen, zodat u het hoogste rendement haalt uit uw vloerverwarming.

Daarnaast verhuren we specialistisch gereedschap, zodat het leggen van de vloer nog eenvoudiger wordt. Wij staan graag voor u klaar.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:
  • Foto’s van de vloer.
  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Hebben de planken een vellingkant?
  • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
  • Is de vloer gerookt?
Nieuwe vloer:
  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Soort ondervloer?
  • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
  • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
  • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?
Onze showroom is open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur. Op een andere dag en op zaterdagochtend bent u ook van harte welkom, na het maken van een afspraak.
Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.
Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.
Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.
Een houten vloer is geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.
Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.
Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.