Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Productieproces

De Houtsnip werkt al jarenlang samen met een houtzagerij waar in het kapseizoen de meest geschikte boomstammen uitgezocht worden door Menno. Zodra deze boomstammen gezaagd zijn en bij ons geleverd worden, staan ze hier nog lang in de wind te drogen voordat ze een droogkamer in gaan. Wanneer de boomstamplanken gedroogd zijn kunnen we er een Boomstamvloer van maken. Deze boomstamvloer op de foto's is door ons gemaakt in 2017. Deze boomstamvloer is gelijmd, geschroefd en vervolgens gepropt (schroefgaatjes dicht maken met een eiken deuvel/ propje) op een ondervloer die gelijmd licht, in dit geval op een cementdekvloer.

Structuur

In dit geval zijn de planken naar wens van de klant gemaakt van een grove sortering met scheuren en knoesten, waardoor het zijn eigen karakter behoudt. Een ander bijzonder aspect aan deze vloer is dat de planken 8 meter lang zijn. Bij dit project kwamen we precies uit met deze lengte. In combinatie met de oud eiken keuken en de trap creëert dit een speciale uitstraling in deze mooie woning langs de rivier de Waal.

Kleur

De planken van deze boomstamvloer hebben een mooie en natuurlijke kleur door de olie- en zeepcombinatie die gebruikt is.

Prettig advies

Bent u benieuwd naar deze boomstamvloer of wilt u meer informatie? Dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen of langs te komen in onze showroom in Vuren. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.