Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Productieproces

De Houtsnip werkt al jarenlang samen met een houtzagerij waar in het kapseizoen de meest geschikte boomstammen uitgezocht worden. Zodra deze boomstammen bij ons geleverd zijn, staan ze hier nog lang in de wind te drogen. Vervolgens worden de planken uit deze mooi gevormde en stevige eikenbomen met een omtrek van een halve meter onder aan de stam tot 40 cm aan de top gezaagd. Deze boomstamvloer uit 2016 is gelijmd, geschroefd en vervolgens gepropt op een ondervloer die gelijmd licht in dit geval op een cementdekvloer.

Structuur

In dit geval zijn de planken zijn gemaakt van een grove sortering met scheuren en knoesten, waardoor het zijn eigen karakter behoudt. Een ander bijzonder aspect aan deze vloer is dat de planken wel 8 meter lang kunnen zijn. Bij dit project kwamen we precies uit met deze lengte. In combinatie met de oud eiken keuken en de trap creëert dit een speciale uitstraling.

Kleur

De planken van deze boomstamvloer hebben een mooie en natuurlijke kleur door de olie- en zeepcombinatie die gebruikt is.

Prettig advies

Bent u benieuwd naar deze boomstamvloer of wilt u meer informatie? Dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen of langs te komen in onze showroom in Vuren. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.