Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Boomstamvloeren - De Hout Snip
Boomstamvloeren - De Hout Snip
Boomstamvloeren - De Hout Snip
Boomstamvloeren - De Hout Snip
Boomstamvloeren - De Hout Snip
Boomstamvloeren - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Boomstamvloeren

Onze meest bijzondere vloer

Wilt u echt iets unieks in uw woning? Kies dan voor een boomstamvloer.

Uit pure liefde voor natuurlijk hout, hebben we deze vloer zelf bedacht en ontwikkeld. Bij de boomstamvloer blijft de vorm van de boom namelijk volkomen in tact. Dit zorgt voor een prachtig, uniek effect. We kiezen iedere boom met zorg uit, zodat we de mooiste vloeren met de planken kunnen leggen.

Haal de natuur in haar puurste vorm in huis. Ook als u vloerverwarming en/of –koeling heeft. Als u vragen heeft of meer wilt weten over de boomstamvloeren schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we staan u graag te woord!

Een ambachtelijke vloer

Een boomstamvloer wordt met veel liefde en passie gemaakt. Allereerst zoeken we zelf de meest geschikte boomstammen uit bij onze vaste houtzagerij.

Het gaat om mooi gevormde, stevige eikenbomen met een omtrek van een halve meter onder aan de stam. Uit deze bomen zagen we planken. Bijzonder aan de boomstamvloer is dat de planken tot wel 8 meter lang kunnen zijn.

Vervolgens laten we de planken lange tijd in de wind en in een droogkamer drogen. Als de planken goed droog zijn, gaan we aan de slag.

Elke eiken plank krijgt zijn eigen plaats in de vloer. We kijken naar de vorm en structuur voor we bepalen waar elke plank het beste past. Daarna gaan we de planken bewerken.

Het maken van een boomstamvloer is precisiewerk. Erg uitdagend en arbeidsintensief, maar het resultaat is ongeëvenaard.

Een unieke, ambachtelijke vloer met een natuurlijke uitstraling.

Ruime keuze in bewerkingen en afwerkingen

Ook bij een boomstamvloer heeft u ruime keuze uit kleuren en bewerkingen. Zo is het mogelijk om de vloer te roken, waardoor de zijkanten van de boom lichter worden en de vorm van de boom nog meer benadrukt wordt.

De meeste mensen kiezen deze vloer juist vanwege het natuurlijke karakter en willen het hout zo min mogelijk bewerken. Ze willen planken met scheuren en knoesten erin, zonder al te veel poes pas.

Ook dan raden we aan om de vloer af te werken. Met hardwax, olie en zeep of een lak. Hierdoor wordt de vloer namelijk minder vies en ontstaan er niet zo snel vlekken op en in de vloer. Zo gaat de vloer langer mee en blijft deze langer in goede staat. Wij adviseren u graag over de beste afwerking en zorgen ook dat deze wordt voltooid.

Ook voor de mooiste massief eiken vloeren kunt u bij ons terecht!

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:
  • Foto’s van de vloer.
  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Hebben de planken een vellingkant?
  • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
  • Is de vloer gerookt?
Nieuwe vloer:
  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Soort ondervloer?
  • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
  • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
  • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?
Onze showroom is open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur. Op een andere dag en op zaterdagochtend bent u ook van harte welkom, na het maken van een afspraak.
Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.
Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.
Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.
Een houten vloer is geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.
Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.
Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.