Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Visgraat eiken vloer

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Visgraat eiken vloer

Een stijlvolle klassieker

Wilt u een bijzondere vloer in uw woning? Kies dan voor de stijlvolle visgraat eiken vloer. Een klassieker die weer erg populair is.

Creëer een sfeer als in de oude herenhuizen. Ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Afgewerkt naar uw wens.

Met deze stijlvolle klassieker zit u altijd goed.

Kom vrijblijvend langs in de showroom

Visgraat eiken vloer
Afspraak maken

DE BASIS VAN EEN VISGRAAT EIKEN VLOER

Bij een eiken visgraat vloer werken we met massief eikenhout dat 6 tot 9 mm dik is. De minimale breedte voor visgraat is 65 mm.

Om het visgraat patroon te creëren, lijmen of nagelen we het eikenhouten op een ondervloer. Deze ondervloer bestaat meestal uit eiken mozaïek plaatjes of spaanplaat broodjes.

De prachtige visgraat vloer wordt nog unieker, dankzij de vele opties die u heeft om het hout te laten bewerken. Onze vakmannen maken kunstwerken door middel van roken, verouderen, kastijden, kleuren of borstelen van het hout. Dit is slechts een greep uit de vele bewerkingen waar u uit kunt kiezen.

Visgraat eiken vloer - DE BASIS VAN EEN VISGRAAT EIKEN VLOER

PERFECT VOOR VLOERVERWARMING

Een eiken visgraat vloer kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een zogenaamde duoplank. Deze bestaat uit een toplaag van massief edelhout (zoals eiken) en een onderlaag van berken multiplex.

Door deze combinatie is het vrijwel onmogelijk voor het hout om te gaan krimpen of uit te zetten. Ideaal dus voor vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte.

Of u nu kiest voor vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming: een eiken visgraat vloer houdt uw voeten lekker warm!

Visgraat eiken vloer - PERFECT VOOR VLOERVERWARMING

DE AFWERKING MAAKT HET VERSCHIL

Een eiken visgraat vloer kunt u op verschillende manieren afwerken. Bijvoorbeeld door het zogenaamde ‘spanen’. Dit is het dichtsmeren van eventuele kiertjes en nagelgaatjes met een mengsel van lijm en schuurstof.

Door uw vloer te spanen, krijgt deze een klassiek karakter. Een stoerder uiterlijk bereikt u door het juist niet spanen. Belangrijk aandachtspunt: een gespaande vloer kan niet gecombineerd worden met vloerverwarming.

Afwerken doet u ook door uw vloer te beschermen tegen viezigheid en vlekken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een afwerklaag van hardwax, olie/zeep of een lak. Onze vakmensen gebruiken vooral Woca olie, Aquamarijn olie/was of LoBa olie.

Visgraat eiken vloer - DE AFWERKING MAAKT HET VERSCHIL

INSPIRATIE EN ADVIES

Bent u benieuwd naar hoe een visgraat eiken vloer er in het echt uitziet? Bekijk dan hier een aantal door ons gelegde vloeren of bezoek onze showroom in Vuren.

In de showroom laten we u graag de verschillende mogelijkheden, kleuren en groottes zien. Ook geven wij u advies over welke eiken visgraat vloer er bij uw wensen en ruimte past. Samen bepalen we of een massieve of duoplank vloer het beste voor uw situatie is.

Maak vandaag nog een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Onze adviseurs helpen u graag met de keuze voor uw visgraat eiken vloer.

Visgraat eiken vloer - INSPIRATIE EN ADVIES

Veelgestelde vragen

Visgraat heeft een hoek van 90 graden, terwijl een Hongaarse punt in een hoek van 45 of 60 graden wordt gelegd. Bij visgraat grijpen de banen in elkaar, terwijl ze bij de Hongaarse punt recht liggen.

Visgraat is leverbaar vanaf 65 mm tot 180 mm breed. Breder dan 180 mm is in overleg mogelijk.

De lengte wordt bepaald door de breedte die u kiest. Normaal gesproken is visgraat 5 keer zo lang als deze breed is. 4 of 6 keer de breedte is ook mogelijk.

Optisch gezien kan een smalle visgraat de ruimte groter laten lijken. Dit is echter voor iedereen persoonlijk en ook afhankelijk van de gekozen afwerking en sortering. Wij adviseren u hier graag over.

Visgraat als duoplank is altijd geschikt in combinatie met vloerverwarming. Kiest u voor spanen als afwerking van uw traditionele visgraat vloer? Dan kan dit niet gecombineerd worden met vloerverwarming. De specialisten van De Houtsnip vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.