Alles over onze patroon parket vloeren

 • Eerlijk advies in de showroom
 • Hoogwaardig eindresultaat
 • Eigen betrouwbare legteam
 • Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen
Patroon parket vloeren - galerij header 1
Patroon parket vloeren - galerij header 2 resized
Patroon parket vloeren - galerij header 3 resized

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Patroon parket vloeren

Een ware eyecatcher

U wilt iets bijzonders in uw huis. Geen recht toe recht aan planken, maar een echte blikvanger. Zoals in de oude herenhuizen, gezellig huiselijk of juist heel modern. Alles is mogelijk met een patroon parket vloer. Van het mooiste hout, want u gaat wel voor kwaliteit.

Kies het patroon dat bij u past

Iedereen is bekend met de visgraat. Ook de Hongaarse punt is een veelgebruikt patroon. Maar wat denkt u bij Chantilly, Empire of Versailles? Waarschijnlijk niet zoveel.

Toch vormen dit prachtige patroon parket vloeren. Net als vele anderen.

Nieuwsgierig? Bekijk al onze patronen. Wilt u ze liever in het echt bewonderen? Breng dan vooral een bezoek aan onze showroom in Vuren.

 

Al onze patronen

Bij De Houtsnip hebben we een ruim aanbod aan patronen, zoals visgraat die in verschillende maten, kleuren en houtsoorten leverbaar zijn. Deze patroon parketvloeren kunnen we leveren in traditioneel parket van 6 mm of 9 mm dik, in massief van 15 of 20 mm dik, in duoplank en in 3-laags eiken van 15 of 20 mm dik.

Talloze bewerkingen mogelijk

Net als bij massief eiken vloeren, kunt u ook een patroon parket vloer volledig naar eigen wens en smaak samenstellen.

Zo kunnen we de vloeren leveren in traditioneel parket van 6 of 9 millimeter dik of in massief parket van 15 of 20 millimeter dik. Daarnaast heeft u de keuze uit vele houtsoorten als Amerikaans noten, Europees eiken en Mahonie.

De vloer wordt nog unieker, dankzij de vele opties die u heeft om het hout te laten bewerken. Onze vakmannen maken kunstwerken door middel van roken, verouderen, kastijden, kleuren of borstelen van het hout. Dit is slechts een greep uit de vele bewerkingen waar u uit kunt kiezen.

Zo creëert u een ware eyecatcher!

Een bijzondere ondervloer

De basis van een traditioneel parket is de ondervloer. Heeft u een betonnen of anhydrietondergrond? Dan lijmen we hier een eiken mozaïek of een spaanplaat broodjes ondervloer op.

Heeft u een houten constructievloer? Dan schroeven of lijmen we het plaatmateriaal erop.

Het parket brengen we vervolgens op de ondergrond aan. Zo kunnen we het unieke patroon maken dat u voor ogen heeft.

U kunt de patroon parket vloer ook laten leggen in combinatie met vloerverwarming. In dat geval kiest u voor de duoplank in plaats van voor massief hout.

De perfecte afwerking

Een parketvloer kunt u op verschillende manieren afwerken.

Ten eerste door het zogenaamde ‘spanen’. Dit is het dichtsmeren van eventuele kiertjes en nagelgaatjes met een mengsel van lijm (voegenkit) en schuurstof.

Door een traditionele parketvloer te spanen krijgt de vloer een klassiek karakter. Door de vloer niet te spanen, krijgt deze een stoerder uiterlijk. Het spanen is mogelijk bij traditionele parketvloeren.

De tweede manier van afwerken heeft alles te maken met het beschermen van uw vloer tegen viezigheid en vlekken. Dit doet u door middel van een afwerklaag van bijvoorbeeld hardwax, olie/zeep of een lak. Onze vakmensen kiezen meestal voor Woca olie, Aquamarijn olie/was of LoBa olie.

Onze specialisten helpen u graag bij de keuze uit de verschillende afwerkingen.

Veelgestelde vragen

Ik wil graag langskomen in de showroom, welke informatie is handig om mee te nemen?

Bij bestaande vloer:

 • Foto’s van de vloer.
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Hebben de planken een vellingkant?
 • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
 • Is de vloer gerookt?

Nieuwe vloer:

 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Soort ondervloer?
 • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
 • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
 • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?

Wat zijn de openingstijden van de showroom?

Van dinsdag t/m zaterdag werken wij op afspraak. Zo zijn wij er namelijk zeker van dat wij de tijd kunnen nemen voor u. Spontane bezoeken kunnen op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur of op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Klanten die een afspraak hebben gemaakt gaan voor, ook op vrijdag en zaterdag.

Werken jullie door heel Nederland?

Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.

Een houten parket op vloerverwarming, kan dat?

Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve eiken planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.

Is mijn ondervloer geschikt om te dienen als basis voor de eikenhouten vloer?

Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.

Is het mogelijk om een eiken houten vloer in de keuken te leggen?

Houten vloerdelen zijn geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.

Leveren jullie ook vloeren en bijproducten aan mensen die zelf het parket willen leggen?

Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.

Restaureren jullie ook bestaande (oude) vloeren?

Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Wat kost een massief eiken vloer

Wanneer u een houten vloer wilt, is de prijs geheel afhankelijk van welk soort hout en welk patroon u wilt. Bij de Houtsnip heeft u enorm veel keuze hierin, maar ook op het gebied van afwerking zijn veel opties. Als u vragen heeft, neem gerust contact op!

Wat is een massief eiken vloer

Massief eiken vloeren zijn gezaagde planken uit een stuk natuurlijk vol eiken hout.

Hoe leg je een massief eiken vloer?

Uiteraard kunnen onze specialisten de vloer voor u leggen. Mocht u dit liever zelf doen, dan kan dat ook. Het zelf leggen is echter enkel weggelegd voor gevorderde klussers.

Besluit u om zelf te gaan leggen? Dan ondersteunen wij u graag. Met technisch advies, maar ook door het verhuren van specialistisch gereedschap. Alles voor het perfecte eindresultaat.

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.