Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Over Houtsnip
Over Houtsnip
Houtsnip patroon

Niets mooier dan hout.

Onze mensen zijn echte ambachtslieden. Met passie voor de mooiste producten van de natuur: houten vloeren en tafels. Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.
We maken u graag onderdeel van onze ambacht. Daarom kunt u niet alleen onze showroom in Vuren bezoeken, maar ook de daaraan grenzende werkplaats. Hier kunt u onze mensen aan het werk zien. Met het roken, logen, verouderen, kleuren of kastijden van planken. Geheel naar de wens en smaak van onze klanten. Ook bieden wij u in Vuren de mogelijkheid om uw eigen hout uit te zoeken voor uw (boomstam)tafel. Een tafel die wij volledig op maat en in elke gewenste uitvoering en kleur voor u kunnen maken. Wij staan voor u klaar. In de showroom, maar ook telefonisch of via e-mail. Om al uw vragen over houten vloeren en tafels te beantwoorden. Zodat ook u het mooiste van de natuur in uw huis kunt halen.

Ons assortiment bestaat uit:

 • Massief eiken vloeren
 • Duoplank vloeren
 • Parket vloeren
 • Tapse eiken delen
 • Boomstamvloeren
 • Eiken tafels op maat

U bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Ons team

Menno Koedoot

Klanten blij maken met een mooie vloer van De Houtsnip geeft mij een geweldig gevoel. Daarnaast heb ik veel contact met verschillende mensen met verschillende achtergronden. Het leuke hieraan is dat we allemaal dezelfde passie delen: een houten vloer zo passend mogelijk maken voor de klant.

Ook geniet ik ervan om bouwkundig en technisch advies te geven en mee te denken met de klant. Bovendien haal ik veel plezier uit het overbrengen van kennis aan de jeugd en het meegeven van mijn passie voor het vak.

Ellen

Ellen Koedoot

Tijdens het gesprek met de klant in de showroom probeer ik erachter te komen wat bij de persoonlijkheid, levensstijl en wensen van de klant past. Vervolgens zoeken we samen de meest passende vloer uit. Alles is mogelijk, want bij De Houtsnip leveren we maatwerk.

Daarnaast word ik blij van het maken van een overzichtelijke en duidelijke offerte, zodat het voor de klant zeer duidelijk is wat hij koopt en van ons mag verwachten.

Een ander leuk onderdeel aan mijn werk vind ik het ontwikkelen van nieuwe kleuren en patronen. Bovendien werk ik bij De Houtsnip met het leukste team dat er is!

Rob

Rob van Klei

Ik haal de meeste voldoening uit de contacten met verschillende klanten, samen met de klant ideeën opdoen en vervolgens een geschikt ontwerp maken en deze uitvoeren.

Het is fijn om met het mooie en natuurlijke materiaal van De Houtsnip, te werken. Zoals massief eiken. Daarvan maak ik graag de mooiste meubels die bovendien erg lang meegaan!

Verder breng ik de kennis die ik heb opgedaan op het Hout en Meubileringscollege en de Willem de Kooning Kunst Academie in de praktijk bij De Houtsnip met veel plezier over aan leerling meubelmakers en parketteurs.

Arjan

Arjan Fitters

Het werk dat ik doe is nooit eentonig. Dit komt door de verschillende patronen die we bij De Houtsnip leggen. Zo is iedere week weer anders en werk ik steeds met verschillende en leuke collega’s.

Daarnaast houd ik ervan om dagelijks met mijn handen te werken (op een ambachtelijke wijze vloeren te leggen) en iedere week een andere klant bij te maken met een op maat gemaakte vloer van De Houtsnip.

Klaas

Klaas Versluis

Blije klanten na het leggen of opknappen van een vloer geven mij een zeer tevreden gevoel. Bij De Houtsnip werken we met de mooiste natuurproducten, wat erg fijn werkt. Daarnaast werk ik bijna elke week op een nieuwe locatie, waarvan de meeste locaties erg bijzonder zijn.

Bovendien ben ik verantwoordelijk voor de juiste materialen en gereedschappen voor alle parketteurs en doe-het-zelvers.

de Houtsnip - Over Ons

Bart Bochanen

Creatief bezig zijn met hout is altijd al wat ik wilde doen. Het leukste wat er is, is werken met massief hout. De combinatie van mijn eigen inspiratie en het werken met gezellige collega's die mij veel bijleren is ontzettend leuk. Elke dag weer leer ik van hen nieuwe dingen bij.

Of het nou een visgraatvloer, een mooie eettafel of een massief eiken kast is, het is geen probleem voor De Houtsnip! Het is een prachtige plek om altijd nieuwe dingen te leren, je zelfstandigheid op te bouwen en creatief te kunnen denken. Ook voor stagiaires is het een heel leuk leerbedrijf!

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:
 • Foto’s van de vloer.
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Hebben de planken een vellingkant?
 • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
 • Is de vloer gerookt?
Nieuwe vloer:
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Soort ondervloer?
 • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
 • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
 • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?
Van dinsdag t/m zaterdag werken wij op afspraak. Zo zijn wij er namelijk zeker van dat wij de tijd kunnen nemen voor u. Spontane bezoeken kunnen op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur of op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur. Klanten die een afspraak hebben gemaakt gaan voor, ook op vrijdag en zaterdag.
Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.
Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.
Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.
Een houten vloer is geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.
Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.
Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.
De klant beslist de lengte en de breedte van zijn of haar tafel. Wij leveren uitsluitend maatwerk
Naast de industriële metalen onderstellen leveren wij ook RVS onderstellen en onderstellen gemaakt van hout.
Wat heel belangrijk is en wat nog wel is vergeten wordt is de hoogte van een eventuele armleuning. Als de stoel aangeschoven is moet deze wel onder de tafel kunnen. Wij geven er de voorkeur aan dat onze klant de stoel uit uitgekozen heeft of weet wat de maten zijn. Daarnaast is het van belang om te weten dat een minimale zit ruimte voor een mens 60 cm is, daarbij moet men bij het bepalen van de lengte van de tafel rekening houden met een poot die naar binnen komt.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.