Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Over Houtsnip
Over Houtsnip
Houtsnip patroon

Liefde voor ons vak.

Kwaliteit

Door goede afspraken met leveranciers en zeer vakbekwame parketteurs leveren wij altijd de hoogste kwaliteit vloeren.

Professioneel advies

Het bedrijf De Houtsnip bestaat al meer dan 20 jaar, door onze jarenlange ervaring in het vak kunnen wij u professioneel advies geven.
In Vuren aan de uiterwaarden van de Waal, onder aan de dijk, ligt onze showroom, De Houtsnip. Hier ontvangen we onze klanten en proberen we onderscheidend te zijn door de kwaliteit van onze producten, jarenlange ervaring, professioneel advies, betrouwbare toeleveranciers en vakkundige medewerkers. Even verderop vindt u onze opslagloods en werkplaats, hier zijn we bezig met het perfectioneren en sorteren van onze vloeren. Ook bieden wij hier u als klant de mogelijkheid uw eigen hout uit te zoeken voor uw (boomstam) tafel. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en leggen van massief houten vloeren, duoplank vloeren en parketvloeren. Ook leveren wij op maat gemaakte tafels in elke gewenste uitvoering en kleur.

Ons assortiment bestaat uit:

U bent van harte welkom in onze showroom en werkplaats voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Ons team

Menno

Menno Koedoot

Klanten blij maken met een mooie vloer van De Houtsnip geeft mij een geweldig gevoel. Daarnaast heb ik veel contact met verschillende mensen met verschillende achtergronden. Het leuke hieraan is dat we allemaal dezelfde passie delen: een houten vloer zo passend mogelijk maken voor de klant.

Ook geniet ik ervan om bouwkundig en technisch advies te geven en mee te denken met de klant. Bovendien haal ik veel plezier uit het overbrengen van kennis aan de jeugd en het meegeven van mijn passie voor het vak.

Ellen

Ellen Koedoot

Tijdens het gesprek met de klant in de showroom probeer ik erachter te komen wat bij de persoonlijkheid, levensstijl en wensen van de klant past. Vervolgens zoeken we samen de meest passende vloer uit. Alles is mogelijk, want bij De Houtsnip leveren we maatwerk.

Daarnaast geeft het maken van een overzichtelijke en duidelijke offerte, zodat het voor de klant zeer duidelijk is wat men koopt en wat ze van ons kunnen verwachten, mij een tevreden gevoel.

Een ander leuk onderdeel aan mijn werk vind ik het ontwikkelen van nieuwe kleuren en patronen. Bovendien werk ik bij De Houtsnip met het leukste team dat er is!

Rob

Rob van Klei

Ik haal de meeste voldoening uit het contact hebben met verschillende klanten, samen met de klant ideeën opdoen en vervolgens een geschikt ontwerp maken en deze uitvoeren.

Het is fijn om met het mooie en natuurlijke materiaal van De Houtsnip, zoals massief eiken, te werken en daarvan de mooiste meubels te maken die bovendien door de hoge kwaliteit van het materiaal erg lang meegaan!

Verder breng ik de kennis die ik heb opgedaan op het Hout en Meubileringscollege, de Willem de Kooning Kunst Academie, en in de praktijk bij De Houtsnip met veel plezier over aan leerling meubelmakers en parketteurs.

Arjan

Arjan Fitters

Het werk dat ik doe is nooit eentonig. Dit komt door de verschillende patronen die we bij De Houtsnip leggen, zo is iedere week weer anders en werk ik wekelijks met verschillende en leuke collega’s.

Daarnaast hou ik ervan om dagelijks met m’n handen te werken (op een ambachtelijke wijze vloeren te leggen) en iedere week een andere klant bij te maken met een op maat gemaakte vloer van De Houtsnip.

Klaas

Klaas Versluis

Blije klanten na het leggen of opknappen van een vloer geeft mij een zeer tevreden gevoel. Bij De Houtsnip werken we met de mooiste natuurproducten, wat erg fijn werkt. Daarnaast werk ik bijna elke week op een nieuwe locatie, waarvan bijna alle locaties erg bijzonder zijn.

Bovendien ben ik verantwoordelijk voor de juiste materialen en gereedschappen voor alle parketteurs en doe het zelvers.

Julian

Julian Schmeitz

Het afwisselende werk met leuke en enthousiaste collega’s op bijzondere plekken vind ik het allerleukste. Naast het werken op deze prachtige plekken, vind ik het ook fijn om op De Houtsnip zelf te zijn en aan de slag te gaan. Het is namelijk een mooie en rustgevende locatie waar ik al mijn creativiteit kwijt kan.

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:
  • Foto’s van de vloer.
  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Hebben de planken een vellingkant?
  • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
  • Is de vloer gerookt?
Nieuwe vloer:
  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Soort ondervloer?
  • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
  • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
  • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?
Onze showroom is open op vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag van 12 tot 16 uur. Op een andere dag en op zaterdagochtend bent u ook van harte welkom, na het maken van een afspraak.
Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.
Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.
Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.
Een houten vloer is geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.
Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.
Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.
De klant beslist de lengte en de breedte van zijn of haar tafel.
Wij leveren uitsluitend maatwerk
Naast de industriële metalen onderstellen leveren wij ook RVS onderstellen en onderstellen gemaakt van hout.
Wat heel belangrijk is en wat nog wel is vergeten wordt is de hoogte van een eventuele armleuning. Als de stoel aangeschoven is moet deze wel onder de tafel kunnen.
Wij geven er de voorkeur aan dat onze klant de stoel uit uitgekozen heeft of weet wat de maten zijn.
Daarnaast is het van belang om te weten dat een minimale zit ruimte voor een mens 60 cm is, daarbij moet men bij het bepalen van de lengte van de tafel rekening houden met een poot die naar binnen komt.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.