Wagonplanken vloer

Een exclusieve vloer met historie!

Wij maken uw wagonplanken vloer van Europees eiken uit Duitsland. Het zorgt voor een unieke uitstraling. Wanneer u kiest voor deze unieke uitstraling heeft u gelijk ook een vloer die stevigheid biedt. Wij kunnen namelijk 4 cm dikke wagonplanken (ookwel zoldervloerdelen) uit voorraad leveren. Wij kunnen deze delen in verschillende breedtes leveren van 10 tot wel 26 cm breed.

Wagonplanken vloer - resultaat 1
Wagonplanken vloer - resultaat 2
Wagonplanken vloer - resultaat 3

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Vrijblijvend advies

Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij in overleg met u wat de beste keuze is in uw situatie. Wij voorzien u graag van professioneel en eerlijk advies. Bovendien heeft u, door onze jarenlange ervaring, met onze massief houten vloer jarenlang woonplezier.

De zolderdelen zijn van hoogwaardige kwaliteit en ontzettend duurzaam.Toch liever een ander patroon? Het visgraat patroon is één van onze favorieten.

massief eiken vloer

Bezoek de showroom

Een eerlijk advies door onze jarenlange ervaring

  • 250 m2 showroom
  • 5 zeer vakbekwame parketteurs
  • Al meer dan 20 jaar ervaring
Plan uw showroombezoek

Een exclusieve wagonplanken vloer op maat

De wagonplanken vloer is ideaal voor een vide. Wagonplanken zijn namelijk dikker dan normaal, dit maakt het een stuk steviger. Het is daarom genoeg om deze te laten rusten op balken. Hierdoor is het van onder een prachtig eiken plafond. Zo heeft u een fantastische eiken vloer en een schitterend plafond in één.

De eiken zoldervloerplanken worden dan ook veel toegepast als vloerplanken voor een verdieping op balklagen in boerderijen en monumentale panden.

Bekijk hieronder een video van een van onze projecten met wagonplanken vloer:

Stevigheid voorop

Doordat de eiken zolderdelen tot 4 cm dik zijn, kunnen de balken van de verdiepingsvloer tot wel 1 meter uit elkaar gelegd worden. Zelfs met deze afstand tussen de balken zal de wagonplanken vloer niet tot nauwelijks doorveren.

Ideaal voor doe-het-zelvers

Onze zoldervloerdelen zijn voorzien van mes en groef, hierdoor passen de delen perfect op elkaar.  Door deze perfecte aansluiting kost het maken van tafels en vloeren relatief weinig tijd.

Door deze mes en groef is het ook voor de doe-het-zelf klusser gemakkelijk materiaal om mee te werken. Zo zou u uw eigen tafelblad helemaal zelf kunnen maken.

De wagonplanken zijn zeer goed gedroogd waardoor werking bij interieur timmerwerk en of tafels zeer gering is. Ook deze eigenschap maakt de delen ideaal voor doe-het-zelvers.

Bekijk hieronder de mes (uitsteeksel) en groef (inkeping) die elke plank bevat.

Afwerking zorgt voor de beste bescherming

Om uw vloer te beschermen tegen viezigheid en vlekken zorgen wij voor de juiste afwerking. Dit kan op verschillende manieren.

Een voorbeeld is hardwax, dit is een combinatie van olie en was. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw vloer af te werken met een combinatie van olie en zeep of gewoon met lak.

De Houtsnip werkt vooral met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Uiteraard voorzien wij u van advies bij de keuze in afwerking. De verschillende oliën hebben ieder hun unieke eigenschappen, uitstraling en kleur.

Ook bij de wagonplanken vloer heeft u de keuze tussen verschillende soorten afwerkingen en bewerkingen. Zo kunt u die vloer geheel naar smaak maken.

Van tafels tot barplaten tot keukenplank

Omdat de breedte van de wagonplanken geheel naar wens gemaakt kan worden, kunnen ze voor een breed doeleinde gebruikt worden. Zoals eerder genoemd kunt u prachtige tafels maken van deze planken. Ook kunt u planken in elkaar zetten voor een prachtige barplaat.

De planken zijn niet alleen te gebruiken door ze aan elkaar te bevestigen. De losse planken zijn ook te gebruiken als keuken- of boekenplank.

Project in de loft

Onlangs hebben wij alle verdiepingsvloeren in een loft voorzien van eiken zoldervloerplanken. Allereerst hebben wij een eikenhouten balklaag aangebracht in de staalconstructie. Hierop zijn de eiken zoldervloerdelen gespijkerd met stalen ruitkopnagels. Deze nagels zijn ook een leuk detail in de vloer.

Bij het project in de loft is ervoor gekozen om de balklaag en de onderzijde van de eiken zolderdelen onbehandeld te laten.

De bovenzijde hebben wij met een handschuurtol licht gepolijst en vervolgens is deze vloer alleen in de houtzeep gezet. Dit hebben we op deze manier uitgevoerd om de vloer een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven.

Hieronder een aantal foto’s van dit project.