Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Een exclusieve wagonplanken vloer op maat

De wagonplanken vloer is ideaal voor een vide. Wagonplanken zijn namelijk dikker dan normaal, dit maakt het een stuk steviger. Het is daarom genoeg om deze te laten rusten op balken. Hierdoor is het van onder een prachtig eiken plafond. Zo heeft u een fantastische eiken vloer en een schitterend plafond in één.

De eiken zoldervloerplanken worden dan ook veel toegepast als vloerplanken voor een verdieping op balklagen in boerderijen en monumentale panden.

Bekijk hieronder een video van een van onze projecten met wagonplanken vloer.

Stevigheid voorop

Doordat de eiken zolderdelen tot 4 cm dik zijn, kunnen de balken van de verdiepingsvloer tot wel 1 meter uit elkaar gelegd worden. Zelfs met deze afstand tussen de balken zal de wagonplanken vloer niet tot nauwelijks doorveren.

Ideaal voor doe-het-zelvers

Onze zoldervloerdelen zijn voorzien van mes en groef, hierdoor passen de delen perfect op elkaar.  Door deze perfecte aansluiting kost het maken van tafels en vloeren relatief weinig tijd.

Door deze mes en groef is het ook voor de doe-het-zelf klusser gemakkelijk materiaal om mee te werken. Zo zou u uw eigen tafelblad helemaal zelf kunnen maken.

De wagonplanken zijn zeer goed gedroogd waardoor werking bij interieur timmerwerk en of tafels zeer gering is. Ook deze eigenschap maakt de delen ideaal voor doe-het-zelvers.

Bekijk hieronder de mes (uitsteeksel) en groef (inkeping) die elke plank bevat.

wagonplanken vloer - collage 2 (1)
wagonplanken vloer - collage 2 (2)
wagonplanken vloer - collage 2 (3)

Afwerking zorgt voor de beste bescherming

Om uw vloer te beschermen tegen viezigheid en vlekken zorgen wij voor de juiste afwerking. Dit kan op verschillende manieren.

Een voorbeeld is hardwax, dit is een combinatie van olie en was. Daarnaast is er de mogelijkheid om uw vloer af te werken met een combinatie van olie en zeep of gewoon met lak.

De Houtsnip werkt vooral met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Uiteraard voorzien wij u van advies bij de keuze in afwerking. De verschillende oliën hebben ieder hun unieke eigenschappen, uitstraling en kleur.

Ook bij de wagonplanken vloer heeft u de keuze tussen verschillende soorten afwerkingen en bewerkingen. Zo kunt u die vloer geheel naar smaak maken.

Van tafels tot barplaten tot keukenplank

Omdat de breedte van de wagonplanken geheel naar wens gemaakt kan worden, kunnen ze voor een breed doeleinde gebruikt worden. Zoals eerder genoemd kunt u prachtige tafels maken van deze planken. Ook kunt u planken in elkaar zetten voor een prachtige barplaat.

De planken zijn niet alleen te gebruiken door ze aan elkaar te bevestigen. De losse planken zijn ook te gebruiken als keuken- of boekenplank.

wagonplanken vloer - collage 3 (1)
wagonplanken vloer - collage 3 (2)
wagonplanken vloer - collage 3 (3)

Project in de loft

Onlangs hebben wij alle verdiepingsvloeren in een loft voorzien van eiken zoldervloerplanken. Allereerst hebben wij een eikenhouten balklaag aangebracht in de staalconstructie. Hierop zijn de eiken zoldervloerdelen gespijkerd met stalen ruitkopnagels. Deze nagels zijn ook een leuk detail in de vloer.

Bij het project in de loft is ervoor gekozen om de balklaag en de onderzijde van de eiken zolderdelen onbehandeld te laten.

De bovenzijde hebben wij met een handschuurtol licht gepolijst en vervolgens is deze vloer alleen in de houtzeep gezet. Dit hebben we op deze manier uitgevoerd om de vloer een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te geven.

Hieronder een aantal foto’s van dit project. 

wagonplanken vloer - collage 1 (1)
wagonplanken vloer - collage 1 (2)
wagonplankenvloer - collage 1 (3)
wagonplanken vloer - collage 2 (1)
wagonplanken vloer - collage 2 (2)
wagonplanken vloer - collage 2 (3)
wagonplanken vloer - collage 3 (1)
wagonplanken vloer - collage 3 (2)
wagonplanken vloer - collage 3 (3)
wagonplanken vloer - collage 1 (1)
wagonplanken vloer - collage 1 (2)
wagonplankenvloer - collage 1 (3)

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:

  • Foto’s van de vloer.
  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Hebben de planken een vellingkant?
  • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
  • Is de vloer gerookt?

Nieuwe vloer:

  • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
  • Soort ondervloer?
  • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
  • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
  • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?

Van dinsdag t/m zaterdag werken wij op afspraak. Zo zijn wij er namelijk zeker van dat wij de tijd kunnen nemen voor u. Spontane bezoeken kunnen op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur of op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Klanten die een afspraak hebben gemaakt gaan voor, ook op vrijdag en zaterdag.

Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.

Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een

massieve eiken planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.

Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.

Houten vloerdelen zijn geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.

Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.

Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.