Massief eiken wagondelenvloer in de Meelfabriek in Leiden

Karakter aan uw woning

Project meelfabriek - intro 1
Project meelfabriek - intro 2
Project meelfabriek - intro 3

Omschrijving

Dit project is door De Houtsnip uitgevoerd bij de meelfabriek in Leiden. Nu dit rijksmonument gebouwd in 1937 niet meer in gebruik is voor het oorspronkelijke doel is besloten een herbestemmingsproject te starten voor deze prachtige locatie. Bij een authentiek gebouw hoort natuurlijk ook een authentieke vloer! Wij hebben hier twee vloeren mogen leggen, een bijzondere massief eiken wagondelenvloer op de bovenverdieping en een Europees eiken duoplank vloer op de benedenverdieping.

De vloer

De eerste vloer is gelegd op de bovenverdieping, op de balken van de verdiepingsvloer. Hierdoor vormt deze vloer het plafond van de benedenverdieping en de vloer van de bovenverdieping, de vloer is dus ook aan beide kanten zichtbaar! Doordat de vloer wordt bevestigd op de balken van de verdiepingsvloer kunnen deze verder uit elkaar worden geplaatst. Kostenbesparend en bovendien is de wagondelenvloer zo goed te bewonderen.

De planken

Dit is een vloer van massief eiken en deze heeft zijn naam te danken aan de dikte van de vloerplanken. De oude wagondelen van treinen vroeger hadden een soortgelijke dikte, vandaar de naam wagondelenvloer. De planken zijn 35 millimeter dik om veiligheid te garanderen. De breedte van de planken kan variëren van 75 millimeter tot 260 millimeter. Deze vloer veert niet door de massieve planken. Het hout is hoogwaardig geschaafd, ook zijn de planken kaarsrecht waardoor zij perfect in elkaar passen en er geen ongewenste kieren onstaan. Daarnaast kan deze massief eiken wagondelenvloer onbehandeld blijven of worden gerookt in de gewenste houtkleur.

Het resultaat

Het eindresultaat is een massieve vloer op de bovenverdieping, waar je aan de onderkant heel goed kunt zijn dat het eikenhout is. Een bijzonder effect voor een dit bijzondere gebouw! Daarnaast een prachtige eiken duoplank vloer op de benedenverdieping met vloerverwarming onder de vloer. Een heel mooi project, met een eindresultaat waar wij trots op zijn! Wij leveren kwaliteit en bespreken graag uw wensen met u. Wilt u bijvoorbeeld een ander patroon? Geen probleem, ons team kan enorm veel patronen leggen. Zo is bijvoorbeeld het visgraat patroon één van onze favorieten!

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.