Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Boomstamvloer showroom De Houtsnip - De Hout Snip
Boomstamvloer showroom De Houtsnip - De Hout Snip
Boomstamvloer showroom De Houtsnip - De Hout Snip
Boomstamvloer showroom De Houtsnip - De Hout Snip
Boomstamvloer showroom De Houtsnip - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Boomstamvloer showroom De Houtsnip

Toen onze showroom een nieuwe vloer nodig had was de keuze snel gemaakt. Wij kozen voor de unieke vloer die wij aanbieden en waar wij heel erg trots op zijn, de boomstamvloer. Dit is een product wat vanuit ons eigen bedrijf is ontstaan. Na een intensieve periode van ontwikkelen was deze vloer het resultaat. En wat is er mooier dan onze grote trots te showen op de plek waar wij u ontvangen en adviseren over de vloer die bij u past?

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Structuur vloer

Omdat wij van tevoren uw wensen met u bespreken weten wij ook precies waar wij om moeten letten bij het uitzoeken van de boomstammen voor uw boomstamvloer.

Zo kan de ene boomstam bijvoorbeeld meer knoesten en scheuren hebben waardoor de vloer een robuustere uitstraling krijgt. Maar misschien heeft u liever een wat gavere boomstamvloer, met minder knoesten en scheuren.

Wij houden rekening met uw wensen en zullen hieraan zo goed mogelijk proberen te voldoen bij het leggen van de vloer die het beste bij u past! Voor onze showroom hebben we gekozen voor boomstammen met minder knoesten, omdat dit het beste past bij de rest van de ruimte, bijvoorbeeld de tafel. Zo passen we de vloer ook aan bij het karakter van de ruimte.

Zoals u kunt zien lopen de planken bij deze vloer door in de gehele ruimte, wij kunnen planken laten zagen tot wel 8 meter! Dit geeft lengte aan de ruimte en zorgt er bovendien voor dat er geen onderbrekingen zitten in de vloer.

Productieproces

De boomstamvloer komt tot stand in samenwerking met een houtzagerij. Hier worden secuur de juiste boomstammen uitgezocht. Meestal is dit een Europese eikenboom. Het unieke van de boomstamvloer is dat de planken de structuur van de boomstam behouden.

Nadat de planken zijn gezaagd staan ze nog lange tijd in de wind te drogen, om vervolgens naar de droogkamer te gaan. Als de planken voor de boomstamvloer dit proces geheel hebben doorlopen zijn ze klaar voor de verwerking.

Eerst wordt er zorgvuldig gekeken naar welke plank het beste past op welke plaats in de ruimte, daarna pas worden de planken ook daadwerkelijk gelegd. Uiteindelijk worden de ruimtes die overblijven als de vloer is gelegd opgevuld met spieën, ook deze worden bij De Houtsnip gemaakt. Zij geven de vloer nog meer karakter en maken de vloer echt af.

Als laatste raden we aan de vloer te laten afwerken, om vlekken te voorkomen. Dit kan met hardwax, olie en zeep of een lak.

Advies in de showroom

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden of heeft u vragen? Dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen. Ook kunt u uiteraard contact met ons opnemen als u onze showroom in Vuren wilt bezoeken. In de ontvangstruimte van onze showroom heeft u gelijk een prachtig voorbeeld van de boomstamvloer, omdat dit ook de plaats is waar deze vloer ligt! Onze medewerkers helpen u graag!

Kijk ook eens naar onze massief eiken vloeren in bijvoorbeeld visgraat patroon. !