Gerookte massief eiken vloer

Brengt een rustieke sfeer

Een robuuste vloer met een rustieke uitstraling. Dat is het resultaat van dit project. Wij hebben hier een gerookte, massief eiken vloer gelegd met een rustieke sortering en af en toe een scheurtje.

Gerookte massief eiken vloer - intro 1
Gerookte massief eiken vloer - intro 2
Gerookte massief eiken vloer - intro 3

Bewerking Gerookt

Houtsoort Massief eiken

Behandeling Woca olie wit

Een sfeervolle eet- en leefruimte

De gerookte, massief eiken vloer is gelegd in de eet- en leefruimte. Omdat de vloer doorgelegd is, geeft het een rustige uitstraling aan de gehele ruimte. Daarbij passen de meubels perfect bij de vloer. De vloer zelf heeft een donkere kleur, maar door de rest van het interieur lijkt het geen donkere vloer en straalt het geheel warmte uit.

Robuuste vloer

De planken die gelegd zijn, zijn 28,5 cm breed en hebben een mooie rustieke sortering met knoesten. Daarbij bevatten ze af en toe een scheurtje. Dit zorgt voor een robuuste en stoere uitstraling.

Gerookt en geolied

Om de donkere kleur van het eikenhout te behouden, is het gerookt. In het hout zit namelijk looizuur, dit zorgt normaal gesproken voor vergeling van de vloerdelen. Door het te roken verliest het zuur zijn werking en blijft het hout dezelfde kleur.

Hierna is de vloer geolied met Woca olie wit. Deze olie legt extra accent op de structuur van het hout. Dit niet alleen, de olie dringt diep in het hout en zorgt voor een sterk water- en vuilafwerend oppervlak.

Waarom deze vloer?

Een eiken vloer is allereerst enorm sterk en slijtvast. Daarbij is hij onderhoudsvriendelijk en goed schoon te houden. Schuur uw vloer en zet hem in de lak of olie. Zo verlengt u de levensduur van uw vloer. Ook is het mogelijk om de uitstraling van uw vloer eenvoudig te veranderen. Dit kun je doen door hem te oliën, lakken, roken, borstelen of waxen. Zo hoeft u nooit verveeld te raken met uw vloer.

Bekijk uw toekomstige vloer in onze showroom

Nieuwsgierig geworden? Plan gerust een afspraak in op onze showroom. Wij helpen u graag in de reis naar uw perfecte vloer. Zo bieden wij niet enkel vloeren met rechte planken, maar ruim 20 patronen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan visgraat of een chapel patroon.

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.