Eiken vloer en passende design tafel

Karakter aan uw woning

Eettafel 1
Eettafel 2
Eettafel 3

Omschrijving

Voor het monumentale pand Tolhuis in Gorinchem heeft De Houtsnip een vloer mogen creëren en leggen. Daarnaast is er samen met de klant een eiken design tafel ontworpen die het plaatje helemaal afmaakt. Het resultaat is erg mooi geworden, wat heeft gezorgd voor tevreden klanten en een trotse Houtsnip.

Massief eiken vloer

Er is bij dit project gekozen voor een massief eiken vloer. Bij deze soort vloer worden de planken uit één stuk massief hout gezaagd. In dit geval bestaat de vloer uit de houtsoort Europees eiken. Dit behoort tot de hardere Europese hardhoutsoorten en is gemakkelijk aan te passen in de gewenste kleur. De vloer is genageld op een watervaste ondervloer. Door de scheurtjes en knoesten in de sortering heeft elke plank zijn eigen karakter, wat een krachtig geheel vormt. De planken hebben een mooie tekening waarbij de spiegels van het eiken extra naar voren komen dit komt door de naturel olie waarmee de planken zijn behandeld.

Bijzonder aan deze vloer is dat de planken in lengtes van ca. 4 meter en breedtes van 280 mm zijn geleverd. Ze zijn neergelegd in het planken patroon. Oftewel het meest gebruikelijke patroon waarbij de planken naast elkaar in dezelfde richting worden geplaatst. De vloer heeft een opvallend en stoer uiterlijk, maar straalt door de patroonkeuze toch rust uit in het huis. Wilt u toch liever een ander patroon? Geen probleem, de Houtsnip kan enorm veel patronen leggen. Bekijk bijvoorbeeld eens het visgraat patroon!

Historische uitstraling

De massief eiken vloer is behandeld met Royl naturel olie. Dit is een olie met kleurpigment. Hij zorgt ervoor dat de vloer een echt historisch gevoel geeft die perfect past bij het monumentale pand in Gorinchem. Daarbij heeft het hout een rustieke sortering met knoesten en scheurtjes. Ook dit geeft de vloer een historische uitstraling.

Bijpassende tafel

Naast de vloer is er, zoals eerdergenoemd, samen met de klant een bijzondere eiken design tafel ontworpen. Deze is vervolgens ook door de Houtsnip zelf gemaakt. Doordat de tafel dezelfde kleur als de vloer heeft, wordt er een geheel gevormd in de ruimte van de woning. Deze zelfde kleur is tot stand gekomen doordat de tafel van hetzelfde materiaal is en behandeld is met dezelfde olie.

De grote tafel bestaat uit twee brede en lange eiken planken. Eiken tafels zoals deze worden door de Houtsnip geheel op maat geleverd, in elke gewenste uitvoering en kleur. Het Europees eiken is een veel gemaakte keuze omdat dit, zoals op de bovenstaande foto’s is te zien, een rustiek karakter heeft.

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.