Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Boomstamvloer op vloerverwarming - De Hout Snip
Boomstamvloer op vloerverwarming - De Hout Snip
Boomstamvloer op vloerverwarming - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Boomstamvloer op vloerverwarming

Tijdens dit project hebben we gewerkt met een product waar we bij De Houtsnip het meest trots op zijn, de boomstamvloer. Deze vloer hebben we immers volledig zelf bedacht. Het mooie aan deze vloer is dat de vorm van de boom volkomen intact blijft. Hierdoor heeft de vloer zijn eigen unieke en natuurlijke uitstraling.

In het kapseizoen gaan we op zoek naar de meest geschikte boomstammen bij een houtzagerij waar al jarenlang mee wordt samengewerkt. We gaan voor de stammen met de mooiste vormen met een omtrek van een halve meter onder aan de stam tot 40 cm in de top. Op het moment dat de uitgekozen boomstammen gezaagd zijn worden ze bij ons afgeleverd. Vervolgens laten wij ze nog een tijdje in de wind drogen om daarna naar een droogkamer te gaan. Wanneer de planken het hele proces hebben doorlopen zijn ze geschikt om verwerkt te worden in een unieke boomstamvloer.

Deze bijzondere boomstamvloer komt uit 2017 en is gelijmd en gepropt op een ondervloer. De ondervloer is gelijmd in dit geval op de cementdekvloer waar vloerverwarming in zit. Onze boomstamvloeren kunnen ook toegepast worden op anhydrietvloeren en houten constructie vloeren.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Kleur

De planken uit de boomstamvloer hebben een natuurlijke kleur als gevolg van de toegepaste olie- en zeepcombinatie. Daarnaast is de boomstamvloer in dit project ongerookt. Het is ook mogelijk om de vloer te roken waardoor de zijkanten van de boom lichter worden en de vorm van de boom nog meer benadrukt wordt.

Karakter

De planken van de boomstamvloer zijn gemaakt van Europees eiken. De grove sortering zorgt ervoor dat de vloer zijn karakter behoudt. Dit uit zich in de scheuren en knoesten. Een bijzonder element aan de boomstamvloer is dat de planken tot wel 8 meter lang kunnen zijn. Zoals u kunt zien op de afbeeldingen, creëert de combinatie tussen de groene muur, de keuken en de boomstamvloer een uniek effect. Het eindresultaat heeft dan ook voor zeer tevreden klanten gezorgd.

Prettig advies

Wilt u meer informatie over deze boomstamvloer? Het is mogelijk om de boomstamvloer in onze showroom in Vuren komen bekijken. Onze medewerkers bij de Houtsnip staan u graag te woord en geven graag het advies wat bij u past.

Wij bieden nog veel meer, bekijk bijvoorbeeld ook eens onze massief eiken vloeren in bijvoorbeeld visgraat patroon!

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.