Boomstamvloer ongerookt, op vloerverwarming

Karakter aan uw woning

Massief eiken vloer vloerverwarming - intro 1
Massief eiken vloer vloerverwarming - intro 2
Massief eiken vloer vloerverwarming - intro 3

 Houtsoort Europees eiken

Omschrijving

Bij De Houtsnip zijn we trots op onze bijzondere boomstamvloer. We hebben het product namelijk geheel zelf bedacht en ontwikkeld. Kenmerkend aan deze vloer is dat de vorm van de boom volledig intact blijft, waardoor de vloer zijn eigen unieke uitstraling behoudt. De boomstamvloer is ook geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Productieproces

De Houtsnip werkt al jarenlang samen met een houtzagerij waar in het kapseizoen de meest geschikte boomstammen uitgezocht worden door Menno. Zodra deze boomstammen gezaagd zijn en bij ons geleverd worden, staan ze hier nog lang in de wind te drogen voordat ze een droogkamer in gaan. Wanneer de boomstamplanken gedroogd zijn kunnen we er een Boomstamvloer van maken. Deze boomstamvloer op de foto’s is door ons gemaakt in 2017. Deze boomstamvloer is gelijmd, geschroefd en vervolgens gepropt (schroefgaatjes dicht maken met een eiken deuvel/ propje) op een ondervloer die gelijmd ligt, in dit geval op een cementdekvloer.

Structuur

In dit geval zijn de planken naar wens van de klant gemaakt van een grove sortering met scheuren en knoesten, waardoor het zijn eigen karakter behoudt. Een ander bijzonder aspect aan deze vloer is dat de planken 8 meter lang zijn. Bij dit project kwamen we precies uit met deze lengte. In combinatie met de oud eiken keuken en de trap creëert dit een speciale uitstraling in deze mooie woning langs de rivier de Waal.

Kleur

De planken van deze boomstamvloer hebben een mooie en natuurlijke kleur door de olie- en zeepcombinatie die gebruikt is.

Prettig advies

Bent u benieuwd naar deze boomstamvloer of wilt u meer informatie? Dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen of langs te komen in onze showroom in Vuren. Onze medewerkers staan voor u klaar!

Bekijk ook eens onze massief eiken vloeren in bijvoorbeeld visgraat patroon!

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.