Boomstamvloeren

Wilt u echt iets unieks in uw woning? Kies dan voor een boomstamvloer.

Boomstamvloer - eigen
Boomstamvloer - detail
Boomstamvloer - uniek

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Onze meest bijzondere vloer

Uit pure liefde voor natuurlijk hout, hebben we deze vloer zelf bedacht en ontwikkeld. Bij de boomstamvloer blijft de vorm van de boom namelijk volkomen in tact. Dit zorgt voor een prachtig, uniek effect. We kiezen iedere boom met zorg uit, zodat we de mooiste vloeren met de planken kunnen leggen.

Haal de natuur in haar puurste vorm in huis. Ook als u vloerverwarming en/of –koeling heeft. Als u vragen heeft of meer wilt weten over de boomstamvloeren schroom dan niet om contact met ons op te nemen, we staan u graag te woord!

Een ambachtelijke vloer

Een boomstamvloer wordt met veel liefde en passie gemaakt. Allereerst zoeken we zelf de meest geschikte boomstammen uit bij onze vaste houtzagerij.

Het gaat om mooi gevormde, stevige eikenbomen met een omtrek van een halve meter onder aan de stam. Uit deze bomen zagen we planken. Bijzonder aan de boomstamvloer is dat de planken tot wel 8 meter lang kunnen zijn.

Vervolgens laten we de planken lange tijd in de wind en in een droogkamer drogen. Als de planken goed droog zijn, gaan we aan de slag.

Elke eiken plank krijgt zijn eigen plaats in de vloer. We kijken naar de vorm en structuur voor we bepalen waar elke plank het beste past. Daarna gaan we de planken bewerken.

Het maken van een boomstamvloer is precisiewerk. Erg uitdagend en arbeidsintensief, maar het resultaat is ongeëvenaard.

Een unieke, ambachtelijke vloer met een natuurlijke uitstraling.

Onze meest bijzondere vloer

Ruime keuze in bewerkingen en afwerkingen

Ook bij een boomstamvloer heeft u ruime keuze uit kleuren en bewerkingen. Zo is het mogelijk om de vloer te roken, waardoor de zijkanten van de boom lichter worden en de vorm van de boom nog meer benadrukt wordt.

De meeste mensen kiezen deze vloer juist vanwege het natuurlijke karakter en willen het hout zo min mogelijk bewerken. Ze willen planken met scheuren en knoesten erin, zonder al te veel poes pas.

Ook dan raden we aan om de vloer af te werken. Met hardwax, olie en zeep of een lak. Hierdoor wordt de vloer namelijk minder vies en ontstaan er niet zo snel vlekken op en in de vloer. Zo gaat de vloer langer mee en blijft deze langer in goede staat. Wij adviseren u graag over de beste afwerking en zorgen ook dat deze wordt voltooid.

Ook voor de mooiste massief eiken vloeren in bijvoorbeeld visgraat patroon kunt u bij ons terecht!

massief eiken vloer

Bezoek de showroom

Een eerlijk advies door onze jarenlange ervaring

  • 250 m2 showroom
  • 5 zeer vakbekwame parketteurs
  • Al meer dan 20 jaar ervaring

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.