Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Steeds meer anhydrietvloeren

Steeds vaker worden anhydriet afwerkvloeren toegepast. Waar eerst nog cementdekvloeren werden gebruikt in veel nieuwbouwprojecten, is dit nu veranderd.

Over het algemeen zijn anhydrietvloeren mooi vlak. Hierdoor kunnen duoplank vloeren, multiplank vloeren of lamelplank vloeren rechtstreekst gelijmd worden op de anhydrietvloer.

Belangrijk is wel dat deze ondervloer goed geschuurd is. De vloer bevat namelijk standaard een calciumcarbonaat toplaag. Deze toplaag moet afgeschuurd worden voordat de uiteindelijke vloer gelijmd kan worden.

Hieronder ziet u hoe dit in zijn werk gaat.

Waarom uw anhydrietvloer schuren?

De hechting van de calciumcarbonaat toplaag aan het anhydriet zelf is niet krachtig genoeg. Wanneer de uiteindelijke vloer toch direct gelijmd wordt op de anhydrietvloer, zal de houten vloer vroeg of laat loskomen. Dat willen wij en natuurlijk ook u ten alle tijden voorkomen.

Daarbij is het van belang om te weten dat de anhydriet vloer pas kan gaan drogen wanneer deze van zijn calciumcarbonaat toplaag is ontdaan.

De Houtsnip helpt u graag!

De vraag reist: “Wie moet of kan dit op de juiste manier uitvoeren?”.

Omdat er vaak onduidelijk ontstaat over de verantwoording voor de complete vloer hebben wij besloten om uw anhydrietvloer ook te schuren. Wij voeren dit vakkundig uit. Wij verwijderen de toplaag door middel van een betonslijpmachine met afzuigunit.

Kom gerust langs in onze showroom, dan vertellen wij u meer over het schuren van uw anhydrietvloer.

Anhydrietvloer schuren - detail 1
Anhydrietvloer schuren - detail 2
Anhydrietvloer schuren - detail 1
Anhydrietvloer schuren - detail 2

Veelgestelde vragen

Van dinsdag t/m zaterdag werken wij op afspraak. Zo zijn wij er namelijk zeker van dat wij de tijd kunnen nemen voor u. Spontane bezoeken kunnen op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur of op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Klanten die een afspraak hebben gemaakt gaan voor, ook op vrijdag en zaterdag.

Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.

Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.