Anhydrietvloer schuren

Voor optimale hechting!

Natuurlijk wilt u dat uw vloer zolang mogelijk meegaat. Wij bij de Houtsnip begrijpen dat. Niet alleen de houten vloer zelf is hierin belangrijk. Ook de onderliggende afwerkvloer en de hechting hiervan speelt een belangrijke rol.

hongaarse punt eiken

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Goede kwaliteit en lange levensduur

Naast goede kwaliteit houten vloeren bieden wij ook het schuren van de afwerkvloer als dienst aan. Zo zorgen wij ervoor dat uw vloer een optimale levensduur heeft.

Naast de hoge kwaliteit producten helpen wij u ook graag met eerlijk, professioneel en betrouwbaar advies. Wij weten wat voor u de beste keuze is, mede door onze ruime 20 jaren ervaring. Zo bieden wij ook diverse soorten patronen, van visgraat tot Hongaarse punt. Met onze vloeren en bijkomende diensten heeft u jarenlang woonplezier.

Steeds meer anhydrietvloeren

Steeds vaker worden anhydriet afwerkvloeren toegepast. Waar eerst nog cementdekvloeren werden gebruikt in veel nieuwbouwprojecten, is dit nu veranderd.

Over het algemeen zijn anhydrietvloeren mooi vlak. Hierdoor kunnen duoplank vloeren, multiplank vloeren of lamelplank vloeren rechtstreekst gelijmd worden op de anhydrietvloer.

Belangrijk is wel dat deze ondervloer goed geschuurd is. De vloer bevat namelijk standaard een calciumcarbonaat toplaag. Deze toplaag moet afgeschuurd worden voordat de uiteindelijke vloer gelijmd kan worden.

Hieronder ziet u hoe dit in zijn werk gaat:

Waarom anhydrietvloer schuren?

De hechting van de calciumcarbonaat toplaag aan het anhydriet zelf is niet krachtig genoeg. Wanneer de uiteindelijke vloer toch direct gelijmd wordt op de anhydrietvloer, zal de houten vloer vroeg of laat loskomen. Dat willen wij en natuurlijk ook u ten alle tijden voorkomen.

Daarbij is het van belang om te weten dat de anhydrietvloer pas kan gaan drogen wanneer deze van zijn calciumcarbonaat toplaag is ontdaan.

De Houtsnip helpt u graag!

De vraag reist: “Wie moet of kan dit op de juiste manier uitvoeren?”.

Omdat er vaak onduidelijk ontstaat over de verantwoording voor de complete vloer hebben wij besloten om uw anhydrietvloer ook te schuren. Wij voeren dit vakkundig uit. Wij verwijderen de toplaag door middel van een betonslijpmachine met afzuigunit.

Kom gerust langs in onze showroom, dan vertellen wij u meer over het schuren van uw anhydrietvloer.

Bezoek de showroom

Een eerlijk advies door onze jarenlange ervaring

  • 250 m2 showroom
  • 5 zeer vakbekwame parketteurs
  • Al meer dan 20 jaar ervaring

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.