Amerikaans eiken

Amerikaans eiken groeit in Noord-Amerika en behoort tot de hardere Noord-Amerikaanse hardhoutsoorten. Het verse hout is grijsgeel.

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Beschrijving

Na droging en onder invloed van daglicht krijgt het hout een warme grijzige tot geelbruine kleur. Amerikaans wit eiken wordt op grote schaal voor zeer veel doeleinden gebruikt.

Enkele toepassingen daarvan zijn scheepsbouw, kozijnen en constructiehout. De werking van Amerikaans wit eiken is middelmatig waardoor bij een zwevend gelegde vloer kiervorming op kan treden. Door de planken vast te leggen of duoplanken te gebruiken, kan dit beperkt of zelf voorkomen worden. Zou u graag voor een patroon gaan, bijna alles is mogelijk. Van visgraat tot Hongaarse punt.

Showroom advies

In 3 stappen uw perfecte droomvloer

1. 17 verschillende houtsoorten


2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk


3. Keuze uit 20+ patronen


1. Houtsoort: Amerikaans eiken

Kiest u voor een Canadese maple vloer, dan heeft u gegarandeerd een bijzonder parket. Geen enkele is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek. Anders dan eiken lamelparket, zorgt het massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft. Wij hebben onder andere Amerikaans essen, eiken, noten, kersen en vele andere houtsoorten.

Amerikaans essen

2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk

Na de keuze voor de houtsoort kiest u de bewerking en kleur. Bewerkingen zijn onder andere borstelen, roken, kastijden en kleuren. De verschillende bewerkingen zijn ook met elkaar te combineren.

Tijdens een showroom gesprek kunnen we de bewerkingen laten zien.

3. 20+ Patronen

Ten slotte maakt u een keuze voor een patroon. Bij de Houtsnip kun je kiezen uit meer dan 20 soorten patronen. Hierdoor krijgt u een compleet unieke vloer passend bij de uitstraling van uw woning.

amerikaans essen

Garanties en offerte

Op basis van uw voorkeuren kunnen we u voorzien van passend en eerlijk advies. U ontvangt een duidelijke uitleg over onze werkwijze, garantievoorwaarden en eventuele onderhoudsinstructies. Ten slotte bieden wij u een gedetailleerde offerte, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  • Vakkundig gelegd tegen kromtrekken
    100% ambacht en vakmanschap
  • Hoogwaardig hout
    Lange termijn investering
  • Duurzaam onderhoudsadvies
    Uw vloer gaat tientallen jaren mee

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.