Massief eiken vloer

 • Plankbreedte van 15 tot 38 cm
 • Kleurtint volledig zelf bepalen
 • Vele patronen mogelijk zoals visgraat
 • Eerlijk advies in de showroom
 • Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen
Massief eiken vloer - carrousel detail
Massief eiken vloer - gerookt industrieel
Massief eiken vloer - inclusief design tafel

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Eerlijk en betrouwbaar advies

De Houtsnip helpt u graag met eerlijk en betrouwbaar advies. Wij voorzien u van professioneel advies. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij wat voor u de beste keuze is. Met ons houten parket heeft u jarenlang woonplezier. Ze zijn namelijk ontzettend duurzaam en van hoge kwaliteit waardoor ze lang meegaan.

Showroom advies

In 3 stappen uw perfecte droomvloer

1. 17 verschillende houtsoorten


2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk


3. Keuze uit 20+ patronen


1. Houtsoort: Massief eiken

Kiest u voor een massief houten vloer, dan heeft u gegarandeerd een bijzonder parket. Geen enkele is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek. Anders dan eiken lamelparket, zorgt het massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft. Wij hebben onder andere Amerikaans eiken en Europees eiken parket in ons assortiment.

massief eiken vloer

2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk

Na de keuze voor de houtsoort kiest u de bewerking en kleur. Bewerkingen zijn onder andere borstelen, roken, kastijden en kleuren. De verschillende bewerkingen zijn ook met elkaar te combineren.

Tijdens een showroom gesprek kunnen we de bewerkingen laten zien.

3. 20+ Patronen

Ten slotte maakt u een keuze voor een patroon. Bij de Houtsnip kun je kiezen uit meer dan 20 soorten patronen. Hierdoor krijgt u een compleet unieke vloer passend bij de uitstraling van uw woning.

massief eiken vloer

Garanties en offerte

Op basis van uw voorkeuren kunnen we u voorzien van passend en eerlijk advies. U ontvangt een duidelijke uitleg over onze werkwijze, garantievoorwaarden en eventuele onderhoudsinstructies. Ten slotte bieden wij u een gedetailleerde offert, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Vakkundig gelegd tegen kromtrekken
  100% ambacht en vakmanschap
 • Hoogwaardig hout
  Lange termijn investering
 • Duurzaam onderhoudsadvies
  Uw vloer gaat tientallen jaren mee

Een unieke massief eiken vloer die bij u past

Massief eiken houten vloeren zijn uniek. Geen enkele is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek.

Kiest u voor een massief houten vloer, dan heeft u gegarandeerd een bijzonder parket. Anders dan eiken lamelparket, zorgt het massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft. Wij hebben onder andere Amerikaans eiken en Europees eiken parket in ons assortiment. Het parket kan verlijmd of zwevend gelegd worden.

Heeft u een anhydriet ondervloer? Dan dient deze eerst geschuurd te worden voordat het massief eiken verlijmd kan worden op de ondervloer. Wij nemen dit graag voor u uit handen. Lees meer over het schuren van uw anhydrietvloer.

Hieronder vindt u een video van één van onze projecten.

De 5 grootste voordelen

Massief eiken vloer

 • Een eiken houten vloer is slijtvast en sterk;
 • U kunt de vloer hergebruiken. Als u de vloer zwevend heeft gelegd kunt u deze relatief makkelijk verwijderen en op een andere locatie opnieuw laten leggen;
 • Ze zijn enorm onderhoudsvriendelijk, de vloer is heel goed schoon te houden. Door de vloer te schuren en in de lak of olie te zetten, kunt u de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengen;
 • U kunt deze massieve vloeren prima bewerken door te oliën, lakken, roken, borstelen of waxen. Hiermee kunt u de vloer een andere uitstraling geven.
 • Een eiken houten vloer behoudt zijn waarde. U zou de vloer kunnen doorverkopen als u een woning te koop zet.

Uw persoonlijke stijl wordt doorgevoerd

We kunnen het parket geheel aanpassen aan uw persoonlijke stijl, smaak en wensen. We bieden planken van diverse breedtes, tot 40 cm brede planken. Dat houdt in dat u zelf kunt kiezen hoe breed u uw vloerplanken wil hebben. Van 18 cm tot 40 cm, wij maken het geheel op maat voor u.

We kunnen de planken op verschillende manieren leggen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor visgraat vloeren of misschien houdt u meer van chapel patronen. Bovendien zijn er vele bewerkingen mogelijk. Zo kunnen we het hout in de juiste tint roken of kleuren. We kunnen het hout ook kastijden, borstelen of verouderen. De specialisten van De Houtsnip vertellen u hier graag meer over.

massief eiken vloeren

Ons parket is gezaagd uit één stuk massief natuurlijk hout. De houten planken worden gemaakt in verschillende diktes. In de meeste gevallen zijn ze 15 mm, 20 mm of 25 mm dik.

Onze massieve houten vloeren zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. We werken alleen met de mooiste natuurproducten. We doen alles om u de luxe en warmte van een echt eiken hout parket te laten beleven, geschikt voor elk interieur.

Plan uw showroombezoek
Of stel uw vraag

Wilt u de massief eiken vloer zelf leggen?

Uiteraard kunnen onze vakmannen de vloer voor u leggen. Mocht u dit liever zelf doen, dan kan dat ook. Het zelf leggen is echter enkel weggelegd voor gevorderde klussers.

Besluit u om zelf te gaan leggen? Dan ondersteunen wij u graag. Met technisch advies, maar ook door het verhuren van specialistisch gereedschap. Alles voor het perfecte eindresultaat.

Voor échte doe-het-zelvers hebben wij onze wagonplanken vloeren, door middel van een mes en groef systeem is gemakkelijk te werken met deze planken. Ook voor bijvoorbeeld prachtige tafels. Lees hier meer over deze planken!

Een vloer voor het leven

Een eiken parket hoeft u maar één keer te leggen. Daarna gaat het doorgaans een leven lang mee.

Waarom?
Omdat u de houten planken kunt opschuren. Hierdoor verdwijnen krassen, putten en andere leefsporen. U kunt de vloer vervolgens in haar oude staat herstellen of kiezen voor een andere kleur.

Wees niet bang dat u vaak moet schuren. Een massief houten parket is vrij hard en raakt over het algemeen niet snel beschadigd. Dit in tegenstelling tot een grenen vloer, deze is erg zacht en is hierdoor snel beschadigd.

Is uw vloer wel toe aan een opknapbeurt, maar ziet u het niet zitten zelf aan de slag te gaan? Onze vakmannen staan graag voor u klaar om uw vloer weer als nieuw te maken.

massief eiken vloer

Bezoek de showroom

Een eerlijk advies door onze jarenlange ervaring

 • 250 m2 showroom
 • 5 zeer vakbekwame parketteurs
 • Al meer dan 20 jaar ervaring

Veelgestelde vragen

Ik wil graag langskomen in de showroom, welke informatie is handig om mee te nemen?

Bij bestaande vloer:

 • Foto’s van de vloer.
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Hebben de planken een vellingkant?
 • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
 • Is de vloer gerookt?

Nieuwe vloer:

 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Soort ondervloer?
 • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
 • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
 • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?

Wat zijn de openingstijden van de showroom?

Van dinsdag t/m zaterdag werken wij op afspraak. Zo zijn wij er namelijk zeker van dat wij de tijd kunnen nemen voor u. Spontane bezoeken kunnen op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur of op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Klanten die een afspraak hebben gemaakt gaan voor, ook op vrijdag en zaterdag.

Werken jullie door heel Nederland?

Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.

Een houten parket op vloerverwarming, kan dat?

Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve eiken planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.

Is mijn ondervloer geschikt om te dienen als basis voor de eikenhouten vloer?

Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.

Is het mogelijk om een eiken houten vloer in de keuken te leggen?

Houten vloerdelen zijn geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.

Leveren jullie ook vloeren en bijproducten aan mensen die zelf het parket willen leggen?

Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.

Restaureren jullie ook bestaande (oude) vloeren?

Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Wat kost een massief eiken vloer

Wanneer u een houten vloer wilt, is de prijs geheel afhankelijk van welk soort hout en welk patroon u wilt. Bij de Houtsnip heeft u enorm veel keuze hierin, maar ook op het gebied van afwerking zijn veel opties. Als u vragen heeft, neem gerust contact op!

Wat is een massief eiken vloer

Massief eiken vloeren zijn gezaagde planken uit een stuk natuurlijk vol eiken hout.

Hoe leg je een massief eiken vloer?

Uiteraard kunnen onze specialisten de vloer voor u leggen. Mocht u dit liever zelf doen, dan kan dat ook. Het zelf leggen is echter enkel weggelegd voor gevorderde klussers.

Besluit u om zelf te gaan leggen? Dan ondersteunen wij u graag. Met technisch advies, maar ook door het verhuren van specialistisch gereedschap. Alles voor het perfecte eindresultaat.

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.