Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Een unieke massief eiken vloer die bij u past

Massief eiken houten vloeren zijn uniek. Geen enkele is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek.

Kiest u voor een massief houten vloer, dan heeft u gegarandeerd een bijzonder parket. Anders dan eiken lamelparket, zorgt het massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft. Wij hebben onder andere Amerikaans eiken en Europees eiken parket in ons assortiment. Het parket kan verlijmd of zwevend gelegd worden.

Heeft u een anhydriet ondervloer? Dan dient deze eerst geschuurd te worden voordat het massief eiken verlijmd kan worden op de ondervloer. Wij nemen dit graag voor u uit handen. Lees meer over het schuren van uw anhydrietvloer.

Hieronder vindt u een video van één van onze projecten.

De 5 grootste voordelen

Eiken houten vloer

 • Een eiken houten vloer is slijtvast en sterk;
 • U kunt de vloer hergebruiken. Als u de vloer zwevend heeft gelegd kunt u deze relatief makkelijk verwijderen en op een andere locatie opnieuw laten leggen;
 • Ze zijn enorm onderhoudsvriendelijk, de vloer is heel goed schoon te houden. Door de vloer te schuren en in de lak of olie te zetten, kunt u de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengen;
 • U kunt deze massieve vloeren prima bewerken door te oliën, lakken, roken, borstelen of waxen. Hiermee kunt u de vloer een andere uitstraling geven.
 • Een eiken houten vloer behoudt zijn waarde. U zou de vloer kunnen doorverkopen als u een woning te koop zet.

Uw persoonlijke stijl wordt doorgevoerd

We kunnen het parket geheel aanpassen aan uw persoonlijke stijl, smaak en wensen. We bieden planken van diverse breedtes, tot 40 cm brede planken. Dat houdt in dat u zelf kunt kiezen hoe breed u uw vloerplanken wil hebben. Van 18 cm tot 40 cm, wij maken het geheel op maat voor u.

We kunnen de planken op verschillende manieren leggen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor visgraat vloeren of misschien houdt u meer van chapel patronen. Bovendien zijn er vele bewerkingen mogelijk. Zo kunnen we het hout in de juiste tint roken of kleuren. We kunnen het hout ook kastijden, borstelen of verouderen. De specialisten van De Houtsnip vertellen u hier graag meer over.

Ons parket is gezaagd uit één stuk massief natuurlijk hout. De houten planken worden gemaakt in verschillende diktes. In de meeste gevallen zijn ze 15 mm, 20 mm of 25 mm dik.

Onze massieve houten vloeren zijn stuk voor stuk van de hoogste kwaliteit. We werken alleen met de mooiste natuurproducten. We doen alles om u de luxe en warmte van een echt eiken hout parket te laten beleven, geschikt voor elk interieur.

Massief eiken vloer - die bij u past 1
Massief eiken vloer - die bij u past 2
Massief eiken vloer - die bij u past 3
Massief eiken vloer - die bij u past 1
Massief eiken vloer - die bij u past 2
Massief eiken vloer - die bij u past 3

De juiste afwerking voor de beste bescherming

Een vloer die niet wordt afgewerkt, raakt vaak snel vies. Daarnaast ontstaan er vlekken op en in.

Daarom bieden we verschillende manieren om het parket af te werken. Bijvoorbeeld hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of lak. Wij werken vooral met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Deze oliën hebben allemaal hun eigen kleur, uitstraling en eigenschappen.

We denken graag met u mee over de beste bescherming. Bekijk hier een video over het project voor een massief eikenhouten vloer.

Ook geschikt voor vloerverwarming

Een houten parket is zeer geschikt voor vloerverwarming. Dit geldt echter niet voor het massief hout, maar wel voor de zogenaamde duoplank.

Deze is uit twee delen opgebouwd. De bovenzijde van eiken en de onderzijde van berken multiplex. Door deze onderlaag is werking van de vloer (het uitzetten en krimpen van het hout door bijvoorbeeld temperatuurschommelingen) nagenoeg uitgesloten.

Zo heeft u nog altijd de ervaring van een eikenhout parket, maar dan met warme.

Massief eiken vloer - die bij u past 4
Massief eiken vloer - die bij u past 5
Massief eiken vloer - die bij u past 4
Massief eiken vloer - die bij u past 5

Wilt u de massief eiken vloer zelf leggen?

Uiteraard kunnen onze vakmannen de vloer voor u leggen. Mocht u dit liever zelf doen, dan kan dat ook. Het zelf leggen is echter enkel weggelegd voor gevorderde klussers.

Besluit u om zelf te gaan leggen? Dan ondersteunen wij u graag. Met technisch advies, maar ook door het verhuren van specialistisch gereedschap. Alles voor het perfecte eindresultaat.

Voor échte doe-het-zelvers hebben wij onze wagonplanken vloeren, door middel van een mes en groef systeem is gemakkelijk te werken met deze planken. Ook voor bijvoorbeeld prachtige tafels. Lees hier meer over deze planken!

Een vloer voor het leven

Een eiken parket hoeft u maar één keer te leggen. Daarna gaat het doorgaans een leven lang mee.

Waarom?
Omdat u de houten planken kunt opschuren. Hierdoor verdwijnen krassen, putten en andere leefsporen. U kunt de vloer vervolgens in haar oude staat herstellen of kiezen voor een andere kleur.

Wees niet bang dat u vaak moet schuren. Een massief houten parket is vrij hard en raakt over het algemeen niet snel beschadigd. Dit in tegenstelling tot een grenen vloer, deze is erg zacht en is hierdoor snel beschadigd.

Is uw vloer wel toe aan een opknapbeurt, maar ziet u het niet zitten zelf aan de slag te gaan? Onze vakmannen staan graag voor u klaar om uw vloer weer als nieuw te maken.

Massief eiken vloer - die bij u past 6
Massief eiken vloer - die bij u past 7
Massief eiken vloer - die bij u past 8
Massief eiken vloer - die bij u past 6
Massief eiken vloer - die bij u past 7
Massief eiken vloer - die bij u past 8

Veelgestelde vragen

Bij bestaande vloer:

 • Foto’s van de vloer.
 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Hebben de planken een vellingkant?
 • Met welke olie/ lak zijn de planken op dit moment behandeld?
 • Is de vloer gerookt?

Nieuwe vloer:

 • Eventueel een plattegrond en het aantal vierkante meters.
 • Soort ondervloer?
 • Word er gebruik gemaakt van vloerverwarming?
 • Bij nieuwbouw, wanneer wordt het huis opgeleverd?
 • Is de bestaande woning waar de nieuwe vloer komt te liggen vochtig?

Van dinsdag t/m zaterdag werken wij op afspraak. Zo zijn wij er namelijk zeker van dat wij de tijd kunnen nemen voor u. Spontane bezoeken kunnen op vrijdag van 10:00 uur tot 17:00 uur of op zaterdag van 12:00 uur tot 16:00 uur.

Klanten die een afspraak hebben gemaakt gaan voor, ook op vrijdag en zaterdag.

Ja, wij werken door heel Nederland en ook in België.

Ja dit is mogelijk, wij hebben hier inmiddels meer dan 15 jaar ervaring mee. We gebruiken hiervoor de duoplank bestaande uit een toplaag van edelhout en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit duo vormt samen een stabiel product, waarbij werking nagenoeg is uitgesloten. De duoplank is dus geschikt voor vele toepassingen, waar een massieve eiken planken vloer niet zomaar gelegd kan worden. Voor meer informatie over onze duoplank vloeren nodigen wij u uit om langs te komen in onze showroom.

Dat is geheel afhankelijk van de vloer die u uitkiest in onze showroom. Elke vloer die u uitkiest heeft een ander soort ondervloer nodig. Wij geven u graag specialistisch advies in onze showroom.

Houten vloerdelen zijn geschikt om in de keuken te leggen, het vraagt alleen iets meer onderhoud. In een keuken krijg je eerder te maken met vocht- en vet vlekjes, daarom is het belangrijk om de keuken goed bij te houden met onze onderhoudsmiddelen.

Ja, dat doen wij ook. Naast een uitgebreide toelichting, goede begeleiding en service krijgt een “doe het zelver” ook een korting bij ons wanneer hij of zij de vloer zelf gaat leggen en zelf komt halen. De hoogte van de korting is afhankelijk van de grote van de order.

Ja, wij knappen ook vloeren op. Een aanheling aan een bestaande vloeren, diep schuren evt. kleuren en oliën is geen probleem. Ook herstellen van schade bijvoorbeeld veroorzaakt door water of brand kunnen wij voor u verzorgen.

Wanneer u een houten vloer wilt, is de prijs geheel afhankelijk van welk soort hout en welk patroon u wilt. Bij de Houtsnip heeft u enorm veel keuze hierin, maar ook op het gebied van afwerking zijn veel opties. Als u vragen heeft, neem gerust contact op!

Massief eiken vloeren zijn gezaagde planken uit een stuk natuurlijk vol eiken hout.

Uiteraard kunnen onze specialisten de vloer voor u leggen. Mocht u dit liever zelf doen, dan kan dat ook. Het zelf leggen is echter enkel weggelegd voor gevorderde klussers.

Besluit u om zelf te gaan leggen? Dan ondersteunen wij u graag. Met technisch advies, maar ook door het verhuren van specialistisch gereedschap. Alles voor het perfecte eindresultaat.

12 meest populaire kleuren

Alle kleuren zijn mogelijk door andere bewerkingen

Naturel

Massief eiken vloer - chalk optimized
Chalk
Massief eiken vloeren - wit
Wit
Massief eiken vloer - geschaafd oud
Geschaafd oud eiken
Massief eiken vloeren - oud
Oud eiken

Gerookt

Massief eiken vloeren - licht gerookt wit
Licht gerookt wit
Massief eiken vloeren - middel gerookt wit
Middel gerookt wit
Massief eiken vloeren - middel gerookt naturel grijs
Middel gerookt naturel grijs
Massief eiken vloeren - licht gerookt chalk
Licht gerookt chalk
Donker gerookt naturel
Massief eiken vloeren - donker gerookt chalk
Donker gerookt chalk
Massief eiken vloeren - donker gerookt mountain grey
Donker gerookt mountain grey
Massief eiken vloeren - donker gerookt zwart
Donker gerookt zwart

Chapel

Massief eiken vloeren - chapel bleached naturel
Chapel bleached naturel
Massief eiken vloeren - chapel warrington
Chapel warrington
Massief eiken vloer - chalk optimized
Chalk
Massief eiken vloeren - wit
Wit
Massief eiken vloer - geschaafd oud
Geschaafd oud eiken
Massief eiken vloeren - oud
Oud eiken
Massief eiken vloeren - licht gerookt wit
Licht gerookt wit
Massief eiken vloeren - middel gerookt wit
Middel gerookt wit
Massief eiken vloeren - middel gerookt naturel grijs
Middel gerookt naturel grijs
Massief eiken vloeren - licht gerookt chalk
Licht gerookt chalk
Donker gerookt naturel
Massief eiken vloeren - donker gerookt chalk
Donker gerookt chalk
Massief eiken vloeren - donker gerookt mountain grey
Donker gerookt mountain grey
Massief eiken vloeren - donker gerookt zwart
Donker gerookt zwart
Massief eiken vloeren - chapel bleached naturel
Chapel bleached naturel
Massief eiken vloeren - chapel warrington
Chapel warrington

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.