Wengé

De Botanische naam is Millettia laurentii. Wengé groeit in Afrika en behoort tot de donkere/ zwarte, harde houtsoorten. Het verse hout heeft een licht geelbruine kleur.

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Beschrijving

Wengé kan naast hele zwarte planken ook planken hebben met een bruine nerf. Wengé is een sterke, zeer duurzame houtsoort die weinig werkt. Wengé is geschikt voor vele doeleinden zoals vloeren, meubelen en betimmeringen. Wengé is door zijn uitstraling en slijtvastheid uitstekend geschikt voor vloeren. Wengé is verkrijgbaar in massief en duoplank.

Of toch liever een ander soort hout? Ga bijvoorbeeld voor een massief eiken vloer met bijvoorbeeld visgraat patroon.

Plan uw showroombezoek

Showroom advies

In 3 stappen uw perfecte droomvloer

1. 17 verschillende houtsoorten


2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk


3. Keuze uit 20+ patronen


1. Houtsoort: Wengé

Kiest u voor een wengé vloer, dan heeft u gegarandeerd een bijzonder parket. Geen enkele is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek. Anders dan eiken lamelparket, zorgt het massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft. Wij hebben onder andere Amerikaans essen, eiken, noten, kersen en vele andere houtsoorten.

Amerikaans essen

2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk

Na de keuze voor de houtsoort kiest u de bewerking en kleur. Bewerkingen zijn onder andere borstelen, roken, kastijden en kleuren. De verschillende bewerkingen zijn ook met elkaar te combineren.

Tijdens een showroom gesprek kunnen we de bewerkingen laten zien.

3. 20+ Patronen

Ten slotte maakt u een keuze voor een patroon. Bij de Houtsnip kun je kiezen uit meer dan 20 soorten patronen. Hierdoor krijgt u een compleet unieke vloer passend bij de uitstraling van uw woning.

amerikaans essen

Garanties en offerte

Op basis van uw voorkeuren kunnen we u voorzien van passend en eerlijk advies. U ontvangt een duidelijke uitleg over onze werkwijze, garantievoorwaarden en eventuele onderhoudsinstructies. Ten slotte bieden wij u een gedetailleerde offerte, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  • Vakkundig gelegd tegen kromtrekken
    100% ambacht en vakmanschap
  • Hoogwaardig hout
    Lange termijn investering
  • Duurzaam onderhoudsadvies
    Uw vloer gaat tientallen jaren mee
Plan uw showroombezoek