Douglas

Douglas groeit in Europa en Noord-Amerika en behoort tot de naaldhoutsoorten. Het douglas wat uit Noord-Amerika komt wordt Oregon pine genoemd.

Het verse hout is licht geelbruin. Na droging en onder invloed van daglicht krijgt het hout een warme gevlamde wit/ roze kleur.

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

Beschrijving

Douglas wordt voor diverse doelen gebruikt. Enkele daarvan zijn vloeren, planken plafonds, balken, ladders, roeiriemen en palen. De werking van Douglas is gering, waardoor zwevend leggen bij een planken vloer tot de mogelijkheden behoord, er kan echter toch kiervorming optreden. Door de planken vast te leggen, kan dit beperkt worden.

Toch geen Douglas? Kijk eens bij onze prachtige massief eiken vloeren in bijvoorbeeld visgraat patroon.

Showroom advies

In 3 stappen uw perfecte droomvloer

1. 17 verschillende houtsoorten


2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk


3. Keuze uit 20+ patronen


1. Houtsoort: Douglas

Kiest u voor een douglas vloer, dan heeft u gegarandeerd een bijzonder parket. Geen enkele is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek. Anders dan eiken lamelparket, zorgt het massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft. Wij hebben onder andere Amerikaans essen, eiken, noten, kersen en vele andere houtsoorten.

Amerikaans essen

2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk

Na de keuze voor de houtsoort kiest u de bewerking en kleur. Bewerkingen zijn onder andere borstelen, roken, kastijden en kleuren. De verschillende bewerkingen zijn ook met elkaar te combineren.

Tijdens een showroom gesprek kunnen we de bewerkingen laten zien.

3. 20+ Patronen

Ten slotte maakt u een keuze voor een patroon. Bij de Houtsnip kun je kiezen uit meer dan 20 soorten patronen. Hierdoor krijgt u een compleet unieke vloer passend bij de uitstraling van uw woning.

amerikaans essen

Garanties en offerte

Op basis van uw voorkeuren kunnen we u voorzien van passend en eerlijk advies. U ontvangt een duidelijke uitleg over onze werkwijze, garantievoorwaarden en eventuele onderhoudsinstructies. Ten slotte bieden wij u een gedetailleerde offerte, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

  • Vakkundig gelegd tegen kromtrekken
    100% ambacht en vakmanschap
  • Hoogwaardig hout
    Lange termijn investering
  • Duurzaam onderhoudsadvies
    Uw vloer gaat tientallen jaren mee
Plan uw showroombezoek
Of stel hier uw vraag

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.