Hongaarse punt met bies

In een monumentaal pand

In een prachtig landhuis in Opheusden hebben wij voor deze klant een traditionele Hongaarse punt parket gelegd. Dit patroon voegt iets extra’s toe aan uw vloer. Wij leggen deze op twee manieren: 45 graden of 60 graden. De vloer biedt een unieke uitstraling, maar blijft toch rustig voor het oog.

Hongaarse punt met bies - intro 1
Hongaarse punt met bies - intro 2
Hongaarse punt met bies - intro 3

Bewerking Gerookt

Houtsoort Massief eiken

Behandeling Naturel olie

Sortering Kwartiers gezaagd

Hongaarse punt parket met band en een bies

Voor deze klant hebben we een traditionele Hongaarse punt vloer gelegd in de voorkamer van een prachtig landhuis. Dit patroon heeft een band en een bies rondom. Dit is de afwerking aan de rand van de vloer. Daarbij is de vloer traditioneel gespijkerd.

Speciale sortering

Het parket is gemaakt uit een speciale sortering. Het hout is kwartiers gezaagd. Dit is te herkennen aan de mooie spiegels in het eiken. Daarbij zijn er in deze sortering ook geen knoestjes te vinden. Deze combinatie zorgt ervoor dat de vloer als het ware oplicht.

Bewerking van het hout

Het hout waarmee het Hongaarse punt parket is gelegd, is gerookt. Hierna is het behandeld met naturel olie. Deze olie is volledig gebaseerd op plantaardige oliën. Deze trekt in het hout en zorgt voor een vuil- en waterafstotende laag.

Deze olie beschermt de vloer maar zorgt ook voor een extra effect op de vloer. Niet alleen de sortering van het hout zorgt ervoor dat het als het ware oplicht. De olie versterkt dit effect.

Plan direct een showroombezoek

Bij de Houtsnip is vrijwel alles mogelijk op het gebied van houten vloeren. Misschien bent u wel op zoek naar andere patronen of andere houtsoorten? Kom gerust langs in onze showroom.

We bekijken samen de mogelijkheden en bespreken uw wensen. We komen altijd tot uw perfecte vloer die past bij uw interieur. Denk hierbij ook aan alle patronen als visgraat of bijvoorbeeld Hongaarse punt. Plan hier direct een afspraak in.

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.