Eiken visgraat vloer

Een stijlvolle klassieker

Wilt u een bijzondere, nieuwe vloer in uw woning? Kies dan voor de stijlvolle eiken visgraat vloer. Een klassieker die weer erg populair is.

Creëer een sfeer als in de oude herenhuizen. Ook zeer geschikt voor vloerverwarming. Afgewerkt naar uw wens.

Met deze stijlvolle klassieker zit u altijd goed.

Tot 45mm dikte

5 zeer vakbekwame parketteurs

Al meer dan 20 jaar ervaring

De basis van een eiken visgraat vloer

Wij werken bij deze vloer met massief eikenhout dat 6 tot 9 mm dik is. De minimale breedte voor visgraat is 65 mm.

Om het massief eiken visgraat parket te creëren, lijmen of nagelen we het eikenhouten op een ondervloer. Deze ondervloer bestaat meestal uit eiken mozaïek plaatjes of spaanplaat broodjes.

De prachtige houten visgraat vloer wordt nog unieker. Dankzij de vele opties die u heeft om het hout te laten bewerken. Onze vakmannen maken kunstwerken wanneer ze de visgraat vloer leggen. Dit doen zij door middel van roken of verouderen. Of bijvoorbeeld kastijden, kleuren of borstelen van het hout. Dit is slechts een greep uit de vele bewerkingen waar u uit kunt kiezen.

Perfect voor vloerverwarming

Het massief eiken visgraat parket kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een zogenaamde duoplank. Deze bestaat uit een toplaag van massief hout (zoals eiken) en een onderlaag van berken multiplex.

Door deze combinatie is het vrijwel onmogelijk voor het hout om te gaan krimpen of uit te zetten. Ideaal dus voor vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte.

Of u nu kiest voor vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming: u kunt uw voeten lekker warm houden!

Plan uw showroombezoek
of bel 0183 66 11 42

Showroom advies

In 3 stappen uw perfecte droomvloer

1. 17 verschillende houtsoorten


2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk


3. Keuze uit 20+ patronen


1. Houtsoort: Massief eiken

Kiest u voor een massief houten visgraat vloer, dan heeft u gegarandeerd een bijzonder parket. Geen enkele is hetzelfde. Hout leeft en heeft zijn eigen kleuren, nerven en patronen. Puur natuur en compleet authentiek. Anders dan eiken lamelparket, zorgt het massief houten parket ervoor dat u geen groeven of gleuven heeft. Wij hebben onder andere Amerikaans eiken en Europees eiken parket in ons assortiment.

massief eiken vloer

2. Alle kleuren en bewerkingen mogelijk

Na de keuze voor de houtsoort kiest u de bewerking en kleur. Bewerkingen zijn onder andere borstelen, roken, kastijden en kleuren. De verschillende bewerkingen zijn ook met elkaar te combineren.

Tijdens een showroom gesprek kunnen we de bewerkingen laten zien.

3. 20+ Patronen

Ten slotte maakt u een keuze voor een patroon. Bij de Houtsnip kun je kiezen uit meer dan 20 soorten patronen. Hierdoor krijgt u een compleet unieke vloer passend bij de uitstraling van uw woning.

massief eiken vloer

Garanties en offerte

Op basis van uw voorkeuren kunnen we u voorzien van passend en eerlijk advies. U ontvangt een duidelijke uitleg over onze werkwijze, garantievoorwaarden en eventuele onderhoudsinstructies. Ten slotte bieden wij u een gedetailleerde offert, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 • Vakkundig gelegd tegen kromtrekken
  100% ambacht en vakmanschap
 • Hoogwaardig hout
  Lange termijn investering
 • Duurzaam onderhoudsadvies
  Uw vloer gaat tientallen jaren mee
Plan nu je showroom bezoek

De afwerking maakt het verschil

U kunt uw massief eiken visgraat parket op verschillende manieren afwerken. Bijvoorbeeld door het zogenaamde ‘spanen’. Dit is het dichtsmeren van eventuele kiertjes en nagelgaatjes met een mengsel van lijm en schuurstof.

Door uw vloer te spanen, krijgt deze een klassiek karakter. Een stoerder uiterlijk bereikt u door het juist niet spanen. Belangrijk aandachtspunt: een gespaande vloer kan niet gecombineerd worden met vloerverwarming.

Afwerken doet u ook door uw vloer te beschermen tegen viezigheid en vlekken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een afwerklaag van hardwax, olie/zeep of een lak. Onze vakmensen gebruiken vooral Woca olie, Aquamarijn olie/was of LoBa olie.

eiken visgraat vloer

Inspiratie en advies

Bent u benieuwd naar hoe de vloer er in het echt uitziet? Bekijk dan hier een aantal door ons gelegde houten visgraatvloeren of bezoek onze showroom in Vuren.

In de showroom laten we u graag de verschillende mogelijkheden zien. Denk hierbij aan verschillende kleuren en groottes. Ook geven wij u advies over welke vloer er bij uw wensen en ruimte past. Samen bepalen we of een massieve of duoplank vloer het beste voor uw situatie is. Dat is toch wel even wat anders dan pvc-vloeren of een vloer laminaat.

Maak vandaag nog een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Onze adviseurs helpen u graag met de keuze in uw vloer.

Een visgraat vloer leggen; een échte kunst

Zoals u ziet, is het patroon van een visgraat vloer enorm kenmerkend. Om het authentieke patroon te creëren, leggen onze eigen vloerleggers een plank loodrecht op een andere plank. Bij dit patroon ligt de kopse kant dus op de lange kant van een andere plank.

Ook de voorbereiding bij het leggen van een visgraat vloer zijn van enorm groot belang. De planken dienen namelijk exact dezelfde afmetingen te hebben. Als dit niet het geval is, komt de vloer namelijk enorm scheef te liggen. U krijgt dan niet het échte visgraatpatroon. Laat dit daarom altijd door professionele vloerleggers doen.

Wanneer u dit door de Houtsnip laat doen, weet u in ieder geval altijd zeker dat de vloer op de juiste manier wordt gelegd. Wij nemen al uw werk uit handen, u heeft er geen omkijken naar! Dus een vloer laten leggen? Neem gerust contact op!

Plan uw showroombezoek
of bel 0183 66 11 42

Waarom een houten vloer in visgraat patroon?

Investeren in een houten, eiken vloer is over het algemeen een handige keuze. In het speciaal bij de keuze voor een visgraat vloer. De stijl en sfeer die het visgraat patroon afgeeft, is op dit moment enorm in. Maar niet alleen op dit moment, het patroon is écht tijdloos.

Het loont wanneer u extra betaalt voor een houten vloer van goede kwaliteit. Zo bent u er zeker van dat uw vloer zijn waarde behoudt. Hij zal ook bijna niet slijten door de jaren heen en eenvoudig zijn in het onderhoud.

Ga met het visgraatpatroon voor een chique en rustige uitstraling. Voeg diversiteit toe aan de ruimte waar de vloer ligt. Het patroon laat de ruimte groter lijken dan hij daadwerkelijk is.

De 5 grootste voordelen

van de eiken visgraat vloer

 • Geeft een tijdloos en sfeervol karakter aan uw ruimte;
 • Past in alle soorten kamers;
 • Ook deze vloer is beschikbaar in diverse kleuren;
 • Zorgt ervoor dat een kamer ruimer lijkt;
 • Is slijtvast en sterk, wat ervoor zorgt dat het zijn waarde behoudt.
Plan uw showroombezoek
of bel 0183 66 11 42

Onderhoud uw vloer voor een lang resultaat

Een prachtige vloer. Maar hoe houdt u hem zo mooi? Door goed onderhoud en goede reiniging natuurlijk! Maar hoe dan? En waarom is dit dan zo belangrijk?

Waarom dient u uw vloer goed te onderhouden?

Allereerst wilt u natuurlijk dat uw vloer zo lang mogelijk mooi is en gloednieuw lijkt. Dan is goed onderhoud enorm belangrijk. Niet alleen voor de uitstraling van uw ruimte is het belangrijk. Ook voor de levensduur van de vloer is degelijk onderhoud van belang.

Hoe onderhoudt u uw vloer optimaal?

U wilt natuurlijk dat uw vloer zo lang mogelijk mooi en nieuw oogt. Daarbij is een lange levensduur ook van belang. Er zijn diverse manieren voor het onderhoud.

Als eerste is het belangrijk om de vloer goed schoon te maken voordat u deze gaat behandelen. Dit houdt in: goed stofzuigen! Zorg ervoor dat er geen stofresten, kleine steentjes of zand op uw vloer liggen.

De tweede stap: zorg ervoor dat de vloer goed behandeld is voordat de meubels erop geplaatst worden. Dit beschermt de vloer tegen beschadiging maar ook tegen vuil. De Houtsnip biedt verschillende manier om uw vloer af te werken. Denk hierbij aan hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of lak. De Houtsnip werkt vooral met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Deze olien kunnen uw vloer naast bescherming ook een authentieke kleur geven. Hierdoor heeft u een ‘one-of-a-kind’ vloer in uw ruimte met de uitstraling die u voor ogen heeft.

De eerste behandeling wordt gedaan voordat de vloer in gebruik is. Hierna volgen er periodieke behandelingen. Deze behandelingen bestaan uit het oliën van de vloer met een onderhoudsolie. Wij adviseren deze eens per jaar uit te voeren. Bestaat uw huishouden uit kinderen en/of huisdieren? Dan kunt u deze periodieke behandelingen beter elk half jaar uitvoeren. De vloer wordt dan namelijk meer geleefd dan gemiddeld en krijgt dus ook meer te voorduren.

Plan uw showroombezoek
of bel 0183 66 11 42

Hoe maakt u uw vloer schoon?

Nu behandelt u uw vloer goed. U dient het alleen nog goed schoon te maken. Uw grootste vijand zijn kleine steentjes en zand. Deze kunnen de toplaag van uw vloer namelijk beschadigen. Maar zoals vaker: voorkomen is beter dan genezen. Leg een schoonloopmat bij iedere deur neer. Zo voorkomt u dat uw vloer vuil wordt. Er kan natuurlijk altijd zand binnenkomen. Dan is het antwoord: “Goed stofzuigen!”

Wij begrijpen dat u toch altijd wat kan knoeien. Het is natuurlijk mogelijk om uw vloer te dweilen. Er zijn dan echter wel wat punten waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het van belang dat u werking van het hout zo goed mogelijk tegengaat. Een eiken vloer kan gaan werken door temperatuurverschillen of langdurig vocht. Belangrijk is dus dat u lauw of koud water gebruikt voor het dweilen. Voeg hierbij een kleine drup natuurzeep toe. Maak dan uw vloer een klein beetje vochtig en zorg ervoor dat er geen laag water op uw vloer krijgt. Na het dweilen kunt u het beste uw raam openzetten. Zo droogt de vloer het snelst.

De Houtsnip; voor al uw echte houten vloeren

De Houtsnip biedt niet alleen eiken visgraat vloeren. Eigenlijk zijn alle combinaties van soorten hout en patronen mogelijk, wij zijn er dus voor elke type vloer. Naast eiken bieden wij ook enorm veel andere soorten hout. Zo biedt geeft Jatoba een warme sfeer aan elke ruimte. Dit hout heeft namelijk een roodbruine kleur. Of gaat u voor een écht donkere kleur van bijvoorbeeld het Amerikaans noten? De keuze ligt helemaal bij u.

Op het gebied van patronen zijn de mogelijkheden ook oneindig. Misschien gaat u liever voor basket doorlopend. Dit is echt een speciaal patroon. Dit patroon geeft uw ruimte een bijzondere uitstraling. Het is niet omkaderd, zoals veel andere patronen. Dit zorgt ervoor dat uw ruimte groter lijkt.

Een ander patroon waar wij enorm trots op zijn, is de boomstamvloer. Dit patroon hebben wij zelf ontworpen en wordt nergens zo gemaakt als bij de Houtsnip. Omdat wij het hout in zijn waarde laten, is de uitstraling nog natuurlijker dan bij andere houten vloeren.

Bezoek de showroom

Een eerlijk advies door onze jarenlange ervaring

 • 250 m2 showroom
 • 5 zeer vakbekwame parketteurs
 • Al meer dan 20 jaar ervaring
Plan uw showroombezoek

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen de patronen visgraat en hongaarse punt?

Het visgraat patroon en de Hongaarse punt zijn twee verschillende soorten patronen. Visgraat heeft een hoek van 90 graden. Terwijl een Hongaarse punt in een hoek van 45 of 60 graden wordt gelegd. Bij visgraat grijpen de banen in elkaar. Terwijl ze bij de Hongaarse punt recht liggen.

In welke breedte is visgraat leverbaar?

Massief eiken visgraat parket is leverbaar vanaf 65 mm tot 180 mm breed. Breder dan 180 mm is in overleg mogelijk.

Welke lengte heeft visgraat?

De lengte wordt bepaald door de breedte die u kiest. Normaal gesproken is visgraat 5 keer zo lang als deze breed is. 4 of 6 keer de breedte is ook mogelijk.

Maakt een smalle visgraat de ruimte groter of kleiner?

Optisch gezien kan een smalle visgraat de ruimte groter laten lijken. Dit is echter voor iedereen persoonlijk en ook afhankelijk van de gekozen afwerking en sortering. Wij adviseren u hier graag over.

Kan visgraat op vloerverwarming?

Visgraat als duoplank is altijd te combineren met vloerverwarming. Kiest u voor spanen als afwerking van uw traditionele visgraat vloer? Dan kan dit niet gecombineerd worden met vloerverwarming. De specialisten van De Houtsnip vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.