Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Eiken visgraat vloer - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

De basis van een eiken visgraat vloer

Wij werken bij deze vloer met massief eikenhout dat 6 tot 9 mm dik is. De minimale breedte voor visgraat is 65 mm.

Om het visgraat patroon te creëren, lijmen of nagelen we het eikenhouten op een ondervloer. Deze ondervloer bestaat meestal uit eiken mozaïek plaatjes of spaanplaat broodjes.

De prachtige visgraat vloer wordt nog unieker. Dankzij de vele opties die u heeft om het hout te laten bewerken. Onze vakmannen maken kunstwerken wanneer ze de vloer leggen. Dit doen zij door middel van roken of verouderen. Of bijvoorbeeld kastijden, kleuren of borstelen van het hout. Dit is slechts een greep uit de vele bewerkingen waar u uit kunt kiezen.

Perfect voor vloerverwarming

De eiken visgraat vloer kan perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een zogenaamde duoplank. Deze bestaat uit een toplaag van massief edelhout (zoals eiken) en een onderlaag van berken multiplex.

Door deze combinatie is het vrijwel onmogelijk voor het hout om te gaan krimpen of uit te zetten. Ideaal dus voor vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte.

Of u nu kiest voor vloerverwarming als bij- of hoofdverwarming: u kunt uw voeten lekker warm houden!

De afwerking maakt het verschil

U kunt uw visgraat parket op verschillende manieren afwerken. Bijvoorbeeld door het zogenaamde ‘spanen’. Dit is het dichtsmeren van eventuele kiertjes en nagelgaatjes met een mengsel van lijm en schuurstof.

Door uw vloer te spanen, krijgt deze een klassiek karakter. Een stoerder uiterlijk bereikt u door het juist niet spanen. Belangrijk aandachtspunt: een gespaande vloer kan niet gecombineerd worden met vloerverwarming.

Afwerken doet u ook door uw vloer te beschermen tegen viezigheid en vlekken. Bijvoorbeeld door het aanbrengen van een afwerklaag van hardwax, olie/zeep of een lak. Onze vakmensen gebruiken vooral Woca olie, Aquamarijn olie/was of LoBa olie.

eiken visgraat vloer - gallerij 1-1-1
eiken visgraat vloer - gallerij 1-2
eiken visgraat vloer - gallerij 1-3-1
eiken visgraat vloer - gallerij 1-1-1
eiken visgraat vloer - gallerij 1-2
eiken visgraat vloer - gallerij 1-3-1

Inspiratie en advies

Bent u benieuwd naar hoe de vloer er in het echt uitziet? Bekijk dan hier een aantal door ons gelegde vloeren of bezoek onze showroom in Vuren.

In de showroom laten we u graag de verschillende mogelijkheden zien. Denk hierbij aan verschillende kleuren en groottes. Ook geven wij u advies over welke vloer er bij uw wensen en ruimte past. Samen bepalen we of een massieve of duoplank vloer het beste voor uw situatie is. Dat is toch wel even wat anders dan pvc vloeren.

Maak vandaag nog een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. Onze adviseurs helpen u graag met de keuze in uw vloer.

Onderhoud uw vloer voor een lang resultaat

Een prachtige vloer. Maar hoe houd je hem zo mooi? Door goed onderhoud en goede reiniging natuurlijk! Maar hoe dan? En waarom is dit dan zo belangrijk?

Waarom dient u uw vloer goed te onderhouden?

Allereerst wilt u natuurlijk dat uw vloer zo lang mogelijk mooi is en gloednieuw lijkt. Dan is goed onderhoud enorm belangrijk. Niet alleen voor de uitstraling van uw ruimte is het belangrijk. Ook voor de levensduur van de vloer is degelijk onderhoud van belang.

Hoe onderhoudt u uw vloer optimaal?

U wilt natuurlijk dat uw vloer zo lang mogelijk mooi en nieuw oogt. Daarbij is een lange levensduur ook van belang. Er zijn diverse manieren voor het onderhoud.

Als eerste is het belangrijk om de vloer goed schoon te maken voordat u deze gaat behandelen. Dit houdt in: goed stofzuigen! Zorg ervoor dat er geen stofresten, kleine steentjes of zand op uw vloer liggen.

De tweede stap: zorg ervoor dat de vloer goed behandeld is voordat de meubels erop geplaatst worden. Dit beschermt de vloer tegen beschadiging maar ook tegen vuil. De Houtsnip biedt verschillende manier om uw vloer af te werken. Denk hierbij aan hardwax (olie/was combinatie), olie/zeep combinatie of lak. De Houtsnip werkt vooral met Woca olie, Aquamarijn olie/was en LoBa olie. Deze olien kunnen uw vloer naast bescherming ook een authentieke kleur geven. Hierdoor heeft u een ‘one-of-a-kind’ vloer in uw ruimte met de uitstraling die u voor ogen heeft.

De eerste behandeling wordt gedaan voordat de vloer in gebruik is. Hierna volgen er periodieke behandelingen. Deze behandelingen bestaan uit het oliën van de vloer met een onderhoudsolie. Wij adviseren deze eens per jaar uit te voeren. Bestaat uw huishouden uit kinderen en/of huisdieren? Dan kunt u deze periodieke behandelingen beter elk half jaar uitvoeren. De vloer wordt dan namelijk meer geleefd dan gemiddeld en krijgt dus ook meer te voorduren.

eiken visgraat vloer - gallerij 2-1-1
eiken visgraat vloer - gallerij 2-2-1
eiken visgraat vloer - gallerij 2-3

Hoe maakt u uw vloer schoon?

Nu behandelt u uw vloer goed. U dient het alleen nog goed schoon te maken. Uw grootste vijand zijn kleine steentjes en zand. Deze kunnen de toplaag van uw vloer namelijk beschadigen. Maar zoals vaker: voorkomen is beter dan genezen. Leg een schoonloopmat bij iedere deur neer. Zo voorkomt u dat uw vloer vuil wordt. Er kan natuurlijk altijd zand binnenkomen. Dan is het antwoord: “Goed stofzuigen!”

Wij begrijpen dat u toch altijd wat kan knoeien. Het is natuurlijk mogelijk om uw vloer te dweilen. Er zijn dan echter wel wat punten waar u rekening mee moet houden. Allereerst is het van belang dat u werking van het hout zo goed mogelijk tegengaat. Een eiken vloer kan gaan werken door temperatuurverschillen of langdurig vocht. Belangrijk is dus dat u lauw of koud water gebruikt voor het dweilen. Voeg hierbij een kleine drup natuurzeep toe. Maak dan uw vloer een klein beetje vochtig en zorg ervoor dat er geen laag water op uw vloer krijgt. Na het dweilen kunt u het beste uw raam openzetten. Zo droogt de vloer het snelst.

eiken visgraat vloer - gallerij 2-1-1
eiken visgraat vloer - gallerij 2-2-1
eiken visgraat vloer - gallerij 2-3

Veelgestelde vragen

Het visgraat patroon en de Hongaarse punt zijn twee verschillende soorten patronen. Visgraat heeft een hoek van 90 graden. Terwijl een Hongaarse punt in een hoek van 45 of 60 graden wordt gelegd. Bij visgraat grijpen de banen in elkaar. Terwijl ze bij de Hongaarse punt recht liggen.

Visgraat is leverbaar vanaf 65 mm tot 180 mm breed. Breder dan 180 mm is in overleg mogelijk.

De lengte wordt bepaald door de breedte die u kiest. Normaal gesproken is visgraat 5 keer zo lang als deze breed is. 4 of 6 keer de breedte is ook mogelijk.

Optisch gezien kan een smalle visgraat de ruimte groter laten lijken. Dit is echter voor iedereen persoonlijk en ook afhankelijk van de gekozen afwerking en sortering. Wij adviseren u hier graag over.

Visgraat als duoplank is altijd geschikt in combinatie met vloerverwarming. Kiest u voor spanen als afwerking van uw traditionele visgraat vloer? Dan kan dit niet gecombineerd worden met vloerverwarming. De specialisten van De Houtsnip vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.