Uitstekende duoplank vloer

Houtsoort Europees Eiken

Patroon Rechte planken

Omschrijving

Voor deze klant hebben wij 2 vloeren mogen verzorgen voor in de woonkamer en de keuken. In de keuken hebben wij een opvallende stoere vloer mogen leggen die we eerst heel donker gerookt hebben en vervolgens afgewerkt hebben met een olie waarbij zwarte pigment is toegevoegd. Het is een echte eyecatcher die karakter en warmte geeft aan de strakke keuken. Voor de woonkamer is er gebruikt gemaakt van een gerookt eiken vloer die we met een witte pigment olie hebben afgewerkt.

Samenstelling vloer

Bij dit project is er een duoplank vloer neergelegd. Deze vloer is opgebouwd uit twee delen, die weer bestaan uit verschillende lagen. Dit duo vormt samen een stabiel product. Werking is hierbij nagenoeg uitgesloten. Dat is ideaal aangezien er onder de vloer, vloerverwarming ligt als hoofdverwarming. De duoplank vloer is rechtstreeks gelijmd op de vlakke cementdekvloer. Op deze manier wordt het rendement van de vloerverwarming, die dient in de winter als de hoofdverwarming en in de zomer als koeling van het huis, optimaal behouden. Er wordt geen warmte verspild wat zich uit in zuinig gebruik. De toplaag van de vloer bestaat uit Europees eiken. De planken, die 285 mm breed zijn, hebben een Rustieke sortering wat inhoudt dat er mooie knoesten in de Europees eiken toplaag verwerkt zitten. Door het looizuur, dat zich in deze houtsoort bevindt, te mengen met andere stoffen kunnen er verschillende soorten kleuren hout worden gecreëerd.

Kleur en patroon

De mooie kleur is gecreëerd door het roken van de planken. Daarnaast komt deze voort uit de olie en zeep waarmee de vloer is bewerkt. De olie die is gebruikt bevat extra wit pigment. De witte kleur is terug te vinden in de nerf van het hout. De natuurlijke lichte vloerkleur staat erg mooi bij de zwarte keuken. Er is een duidelijk contrast te zien, waardoor zowel de keuken als de vloer er mooi uitspringt. Daarnaast zorgt de vloer ook voor een mooi effect ten opzichte van de donkere muurkleur. Er is tijdens het leggen van de vloer het planken patroon aangehouden. Dit is het ‘standaard’ patroon waarbij gelijke soorten planken naast elkaar worden gelegd in dezelfde richting.

Ook voor massief eiken vloeren in bijvoorbeeld visgraat patroon bent u bij de Houtsnip aan het juiste adres.

Plan uw showroombezoek in

Dankzij onze liefde voor het vak en onze hoge kwaliteitsstandaarden maken wij al meer dan 20 jaar mensen gelukkig. Met een prachtige houten vloer of een op maat gemaakte tafel.