Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Bewerkte duoplank vloer met vloerverwarming - De Hout Snip
Bewerkte duoplank vloer met vloerverwarming - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Bewerkte duoplank vloer met vloerverwarming

Tijdens dit project is er een prachtige vloer gecreëerd en neergelegd die past bij de stijl in het huis. Er is gekozen voor een duoplank vloer die is bewerkt. De planken zijn maar liefst in lengtes van ca. 4 meter geleverd.

Het resultaat heeft gezorgd voor zeer tevreden klanten. Wij zijn zelf trots op het eindresultaat en zullen hieronder meer vertellen over de eigenschappen van de vloer.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

Samenstelling vloer

Bij dit project is er een duoplank vloer neergelegd. Deze vloer is opgebouwd uit twee delen, die weer bestaan uit verschillende lagen. Dit duo vormt samen een stabiel product. Werking is hierbij nagenoeg uitgesloten. Dat is ideaal aangezien er onder de vloer, vloerverwarming ligt als hoofdverwarming. De duoplank vloer is rechtstreeks gelijmd op de vlakke cementdekvloer. Op deze manier wordt het rendement van de vloerverwarming, die dient in de winter als de hoofdverwarming en in de zomer als koeling van het huis, optimaal behouden. Er wordt geen warmte verspild wat zich uit in zuinig gebruik. De toplaag van de vloer bestaat uit Europees eiken. De planken, die 285 mm breed zijn, hebben een Rustieke sortering wat inhoudt dat er mooie knoesten in de Europees eiken toplaag verwerkt zitten. Door het looizuur, dat zich in deze houtsoort bevindt, te mengen met andere stoffen kunnen er verschillende soorten kleuren hout worden gecreëerd.

Kleur en patroon

De mooie kleur is gecreëerd door het roken van de planken. Daarnaast komt deze voort uit de olie en zeep waarmee de vloer is bewerkt. De olie die is gebruikt bevat extra wit pigment. De witte kleur is terug te vinden in de nerf van het hout. De natuurlijke lichte vloerkleur staat erg mooi bij de zwarte keuken. Er is een duidelijk contrast te zien, waardoor zowel de keuken als de vloer er mooi uitspringt. Daarnaast zorgt de vloer ook voor een mooi effect ten opzichte van de donkere muurkleur. Er is tijdens het leggen van de vloer het planken patroon aangehouden. Dit is het ‘standaard’ patroon waarbij gelijke soorten planken naast elkaar worden gelegd in dezelfde richting.

Ook voor massief eiken vloeren in bijvoorbeeld visgraat patroon bent u bij de Houtsnip aan het juiste adres.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom.