Meer informatie of
vrijblijvend
advies?

Europees eiken duoplankvloer – Meelfabriek Leiden - De Hout Snip
Europees eiken duoplankvloer – Meelfabriek Leiden - De Hout Snip
Europees eiken duoplankvloer – Meelfabriek Leiden - De Hout Snip
Europees eiken duoplankvloer – Meelfabriek Leiden - De Hout Snip

Meer informatie of
vrijblijvend advies?

Eerlijk advies in de showroom
Hoogwaardig eindresultaat
Eigen betrouwbare legteam
Hout afkomstig uit FSC en PEFC gecertificeerde bossen

Europees eiken duoplankvloer – Meelfabriek Leiden

Dit project is door De Houtsnip uitgevoerd bij de meelfabriek in Leiden. Nu dit rijksmonument gebouwd in 1937 niet meer in gebruik is voor het oorspronkelijke doel is besloten een herbestemmingsproject te starten voor deze prachtige locatie. Bij een authentiek gebouw hoort natuurlijk ook een authentieke vloer! Wij hebben hier twee vloeren mogen leggen, een bijzondere massief eiken wagondelenvloer op de bovenverdieping en een Europees eiken duoplank vloer op de benedenverdieping.

Meer informatie of vrijblijvend advies?

Bel naar 0183 66 11 42 of stel uw vraag online. Onze vakmensen staan graag voor u klaar. U bent natuurlijk ook welkom in de showroom en werkplaats in Vuren.

U bent van harte welkom in onze
showroom voor een deskundig advies.

Afspraak maken

De vloer

De eerste vloer die wij hebben gelegd is een massief eiken wagondelenvloer. De tweede vloer die wij hebben gelegd is van mooie, Europees houten planken. Dit is een duoplank vloer, met wisselende breedtes tussen de 8 centimeter en 38 centimeter. Dit geeft karakter en sfeer aan de ruimte, het zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Deze twist is net iets minder standaard dan een vloer met planken van één doorsnee. De toplaag is Europees eiken en de onderlaag berken multiplex, door de verlijming hiervan is het een goede basis voor de vloerverwarming onder de vloer. De planken zijn rechtstreeks op het cement gelijmd.

Manier van leggen

De duoplank vloer is rechtstreeks gelijmd op de cementvloer. Het rendement van de onderliggende vloerverwarming blijft op deze manier zo optimaal mogelijk. Erg belangrijk aangezien dit de hoofdverwarming vormt. Bij de massief eiken wagonvloer zijn de spijkerkoppen zichtbaar, dit geeft weer een authentiek effect. Dit is zowel aan de boven- als aan de onderkant het geval. Bekijk ook eens één van onze favorieten: het visgraat patroon.

Het resultaat

Het eindresultaat is een massieve vloer op de bovenverdieping, waar je aan de onderkant heel goed kunt zijn dat het eikenhout is. Een bijzonder effect voor een dit bijzondere gebouw! Daarnaast een prachtige eiken duoplank vloer op de benedenverdieping met vloerverwarming onder de vloer. Een heel mooi project, met een eindresultaat waar wij trots op zijn! Wij leveren kwaliteit en bespreken graag uw wensen met u!