Tel: 0183 661142 | info@houtsnip.nl

Vloeren

Bij de Houtsnip kunt u op dit moment kiezen uit de volgende verschillende soorten vloeren:

Massief houten vloeren: Vloerdelen die voorzien zijn van een mes en een groef en trekgroeven aan de onderzijde van de plank. Wij kunnen deze leveren in breedtes van 10 tot 36 cm breed. Bij planken van 10 tot 28 cm breed zijn deze rondom voorzien van mes en groef en hebben ze trekgroeven aan de onderzijde van de plank. De dikte van de plank is 20 mm, smallere delen kunnen wij ook in 15 mm dik leveren.
Bij de planken vanaf 30 cm breed zitten geen trekgroeven meer aan de onderzijde. Hierdoor zijn ze onder andere ook geschikt als bijvoorbeeld verdiepingvloeren. De dikte van de plank is 25 mm.
Massief hard hout en tropische houtsoorten zijn veelal leverbaar in 16 of 18 cm breed en in 2 diktes namelijk 20 en 15 mm.
In massief eiken houten vloeren zijn vele kleur afwerkmogelijkheden mogelijk.

Duoplank vloeren: Dit is een samengestelde plank van edelhout en watervaste berkenmultiplex. Er zijn hier verschillende variaties op:

De duoplank van 20 mm dik die bestaat uit een toplaag van 6 mm edelhout en 14 mm watervaste berkenmultiplex. Deze kunnen wij leveren tot 41 cm breed en in lange lengtes

De duoplank light van 15 mm dik. Deze bestaat uit een toplaag van 4 mm edelhout en 11 mm watervaste berken multiplex en is leverbaar tot 24 cm breed

De meeste duoplankvloeren hebben een toplaag van europees Eiken, toch kunnnen wij ook duoplanken leveren met een andere toplaag. Voorbeelden van houtsoorten zijn:

Canadees Esdoorn (maple), Noten, Kersen, Essen, beuken, Jatoba en Merbau

Hard hout en tropische houtsoorten zijn veelal leverbaar in 18 cm breed. Sommige houtsoorten kunnen wij ook aanbieden in 24 cm breed.

De duoplank is toepasbaar in combinatie met vloerverwarming, vloerkoeling en aardwarmte. Ook in de duoplank zijn vele kleurafwerkingen mogelijk. In de duoplank bieden we u een zeer groot assortiment fabrieksmatig afgewerkte kleuren al dan niet met een bewerking.

Parket vloeren: Een parket vloer is in een, in het werk, samengestelde vloer. De vloer is opgebouwd uit een ondervloer die bestaat uit spaanplaat broodjes of eiken mozaïek. Op deze ondervloer wordt het parket gelijmd en genageld. Het parket is 6, 8 of 9 mm dik. Bij deze vloeren kunt u denken aan een blokpatroon, visgraat patroon, Hongaarse of Zweedse punt, maar ook aan het oude Franse Versailles patroon of gewoon het strakke stroken parket.
Onder een parket vloer kan ook vloerverwarming of vloerkoeling.
Parketvloeren zijn leverbaar in vele houtsoorten en motieven en wanneer gewenst in vele kleur afwerkingen.

Ambachtelijke massieve tapse delen: Bij deze delen wordt de vorm van de boom behouden, het is een eeuwen oude techniek die vroeger toegepast werd in kastelen zoals Slot Loevestein. De schors van de boom wordt eraf gehaald. Hierdoor lopen de planken taps toe. De breedte varieert van circa 18 cm naar circa 40 à 50 cm. Desgewenst kan de breedte aangepast worden.

Boomstamvloeren: Bij deze vloer blijft echt de vorm van de boom behouden. Alleen de schors wordt van de plank verwijderd. Desgewenst kunnen we het spinthout (wit hout) ook verwijderen. Deze vloer wordt als een soort puzzel gemaakt en gemonteerd in uw woning. Breedtes zijn afhankelijk van de dikte van de boom en uw keuze.