Tel: 0183 661142 | info@houtsnip.nl

Woca masterolie olie

Dit is enkel een olie die in het hout trekt. Bij deze afwerking moet de beschermlaag zelf aangebracht worden.

Hoe aan te brengen?
Na het leggen van de vloer dient de olie 2 keer aangebracht te worden. De 1ste laag direkt na het leggen. De 2de laag de volgende dag. De beschermlaag wordt aangebracht d.m.v. een Trip Trap zeep welke door het dweilwater gaat. Na ongeveer 12 keer dweilen resulteert dit in een goede beschermlaag.
Na 2 á 3 dagen mag er op de vloer gelopen worden en mag er voor de 1ste keer worden gedweild. Het dweilen mag 1 á 2 keer per week gedaan worden.

Hoe te onderhouden? 
Wordt de vloer kaal en vraagt hij groot onderhoud dan kan de Trip Trap onderhoudsolie white of naturel gebruikt worden. Deze wordt aangebracht met een katoenen doek of boenmachine waarna er na ongeveer acht uur weer op gelopen kan worden.

Hoe schoon te maken? 
Als de vloer erg vies is moet er eerst gedweild worden met een speciale Trip Trap reiniger. Na het dweilen met de Trip Trap reiniger kunt u de Trip Trap zeep gebruiken, hiermee onderhoud u de beschermlaag. Bij deze olie zijn er 3 varianten een witte en extra witte en een naturel olie.

Luchtvochtigheid 
Hout is een natuurproduct. Onder invloed van het klimaat blijft hout werken. Door deze eigenschap is het van belang dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer licht zo optimaal mogelijk is. Het goede vochtpercentage voor de houten vloer is rond de 55 á 65%. In het stookseizoen zal het vochtpercentage lager liggen, er kan dan een kleine kier ontstaan tussen de planken, u kunt dit beperken door bakjes water aan de radiatoren te hangen of een luchtbevochtiger in de ruimte te zetten of op een houtkachel een ketel met water te zetten.

De prijzen
Trip Trap zeep white
Trip Trap zeep naturel
Trip Trap reiniger
Trip Trap onderhoudsolie

< terug naar onderhoud