Tel: 0183 661142 | info@houtsnip.nl

Osmo hard wax

Dit is een olie en wax in één. De olie impregneert het hout en de wax blijft er als beschermlaag opliggen. Deze hard wax olie is ook verkrijgbaar in diverse natuurlijke kleuren (docorwas).

Hoe aan te brengen?
Na het leggen van de vloer dient de olie twee keer aangebracht te worden. De 1ste keer direct na het leggen, de 2de keer de volgende dag.

De eerste 6 á 8 weken 
Na het aanbrengen van de hard wax olie is het van belang om de eerste 2 dagen van de vloer te blijven zodat de hard wax olie kan drogen. Is na deze 2 dagen de vloer nog plakkerig laat deze dan nog 1 dag met rust. Na deze 2 á 3 dagen kan er op de vloer geleefd worden, maar doe voorzichtig met vocht en dweil 6 tot 8 weken niet. Komt er toch vocht op de vloer dan moet dit gelijk verwijderd worden, naar alle waarschijnlijkheid ontstaat er een witte vlek. Deze vlek verdwijnt na een behandeling met onderhoudswas deze doet u op een kantoenen doek of op de ruwe kant van een schuursponsje. U kunt dit gelijk doen maar ook na 6 á 8 weken.

Hoe te onderhouden? 
Het onderhoud van een vloer met Osmo hard wax olie is afhankelijk van hoe intensief er op de vloer geleefd wordt. De vloer kan onderhouden worden met Osmo onderhoudswas Deze was kan ook plaatselijk aangebracht worden.
Voor een extra goede beschermlaag adviseren wij om 7 dagen na het aanbrengen van de hard wax olie de Osmo onderhoudswas nog een keer aan te brengen.

Hoe schoon te maken? 
De vloer kan met lauw water gedweild worden. Eventueel kan door dit dweil water wat Osmo wisch-fix (een was onderhoud) gebruikt worden. Met dit middel wordt er ca. 10% bescherming aangebracht. Wordt er zonder wisch-fix gedweild dan wordt er ca. 15% bescherming van de wax laag afgedweild.

Luchtvochtigheid 
Hout is een natuurproduct. Onder invloed van het klimaat blijft hout werken. Door deze eigenschap is het van belang dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer licht zo optimaal mogelijk is. Het goede vochtpercentage voor de houten vloer is rond de 55 á 65%. In het stookseizoen zal het vochtpercentage lager liggen, er kan dan een kleine kier ontstaan tussen de planken, u kunt dit beperken door bakjes water aan de radiatoren te hangen of een luchtbevochtiger in de ruimte te zetten of op een houtkachel een ketel met water te zetten.

De prijzen
Osmo hard wax olie naturel of docorwas
Osmo onderhoudswas
Osmo wisch en fix

< terug naar onderhoud