Tel: 0183 661142 | info@houtsnip.nl

LeHa olie

Leha olie
Dit is enkel een olie die in het hout trekt. Bij deze olie moet u de beschermlaag zelf aanbrengen op het hout. Deze beschermlaag kunt u zelf aanbrengen na 2 weken met Leha power wax. Bij een vloer die met een accentolie is behandeld dient u pas na 6 weken de power wax aan te brengen

Hoe aan te brengen?
De olie dient na het leggen van de vloer één keer aangebracht te worden met een kortharige olie borstel het uitboenen doet u met eenboenmachine en een witte boenpad.
De Leha power wax is een vaste wax die wordt aangebracht met een katoenen doek deze moet ca. 10 mininuten inwerken en vervolgens moet hij uitgepoetst worden met het boenmachine en een beige pad.

Hoe te onderhouden?
Om de vloer blijvend optimaal te beschermen dient u de vloer goed te onderhouden dit kan doormiddel van een vloeibare olie.

De Leha conditioneer (onderhoudsolie) het aanbrengen kan met een katoenen doek of boenmachine, evt. kan door deze onderhoudsolie 20% Leha olie VL- 96 gedaan worden om de kleur op te halen.
Voor wit geoliede vloeren is er LeHa conditioner wit.

De Leha step stop (was) kan op zowel naturel vloeren als vloeren die met een accent olie zijn behandeld, het is een vervanging van Leha power wax het aanbrengen kan met een katoenen doek of boenmachine.

Word de vloer erg schraal dan kunt u de behandeling met de Leha power wax herhalen.

Hoe schoon te maken?
De vloer kan gedweild worden met lauw water, door dit water kan zonodig Leha wax en clean, dit is een vloeibare wasonderhoud. Met Leha wax en clean blijft er een waslaagje op de vloer achter, dit was laagje kan zonodig uitgeboend worden.

Luchtvochtigheid
Hout is een natuurproduct. Onder invloed van het klimaat blijft hout werken. Door deze eigenschap is het van belang dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer licht zo optimaal mogelijk is. Het goede vochtpercentage voor de houten vloer is rond de 55 á 65%.
In het stookseizoen zal het vochtpercentage lager liggen, er kan dan een kleine kier ontstaan tussen de planken, u kunt dit beperken door bakjes water aan de radiatoren te hangen of een luchtbevochtiger in de ruimte te zetten of op een houtkachel een ketel met water te zetten.

De prijzen

Leha power wax (OH 35) € 20.50 per ltr Leha conditioner naturel € 15.00 per ltr
Leha step stop (OH 36) € 13.50 per ltr Leha conditioner wit € 25.00 per ltr
Leha wax en clean € 20.00 per ltr Leha olie borstel € 45.00 per stuk

 

Onderhoudsmiddelen kunnen wij ook opsturen voor u, u kunt uw bestelling telefonisch doorgeven, via www.houtsnip.nl of via info@houtsnip.nl.

Voor het opsturen van de onderhoudsproducten word de porto kosten in rekening gebracht,
De kosten zijn:
– Tot 10 kg € 7.50

< terug naar onderhoud