Tel: 0183 661142 | info@houtsnip.nl

Eukula krijt hard wax

Dit is een olie en wax in 1 de olie trekt in het hout en de was blijft er als beschermlaag opliggen.

Hoe aan te brengen?
Na het leggen van de vloer één keer aanbrengen en goed inboenen met een boenmachine.

De eerste 6 á 8 weken
Na het aanbrengen van de hard wax is het van belang om de eerste 2 dagen van de vloer te blijven zodat de hard wax kan drogen. Is na deze 2 dagen de vloer nog plakkerig laat deze dan nog 1 dag met rust. Na deze 2 á 3 dagen kan er op de vloer geleefd worden, maar doe voorzichtig met vocht en dweil 6 tot 8 weken niet. Komt er toch vocht op de vloer dan moet dit gelijk verwijderd worden, naar alle waarschijnlijkheid ontstaat er een witte vlek. Deze vlek verdwijnt na een behandeling met refresher deze doet u op een kantoenen doek of op de ruwe kant van een schuursponsje. U kunt dit gelijk doen maar ook na 6 á 8 weken.

Hoe te onderhouden?
Het onderhoud van een vloer met Eukula Krijt Olie is afhankelijk van hoe intensief er op de vloer geleefd wordt. Een keer per 1 a 2 jaar de vloer met refresher (een onderhoudswax) behandelen is meestal voldoende. Ontstaan er eerder kale plekken dan kan dit plaatselijk bijgewerkt worden met de refresher. Deze wordt aangebracht met een katoenen doek of met een boenmachine waarna er na ongeveer acht uur weer op gelopen kan worden.

Hoe schoon te maken?
Om de witte kleur die de vloer gekregen heeft na de eerste behandeling met de hard wax te behouden, kan de vloer gedweild worden met water en houtzeep van Dr. Schuts erdoor. Aan deze Dr. Schuts houtzeep voegt u zelf een paar druppels wit pigment toe.

Luchtvochtigheid
Hout is een natuurproduct. Onder invloed van het klimaat blijft hout werken. Door deze eigenschap is het van belang dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer licht zo optimaal mogelijk is. Het goede vochtpercentage voor de houten vloer is rond de 55 á 65%. In het stookseizoen zal het vochtpercentage lager liggen, er kan dan een kleine kier ontstaan tussen de planken, u kunt dit beperken door bakjes water aan de radiatoren te hangen of een luchtbevochtiger in de ruimte te zetten of op een houtkachel een ketel met water te zetten.

De prijzen
Eukula refresher
Dr. Schuts houtzeep
Dr. Schuts pigment wit

< terug naar onderhoud