Tel: 0183 661142 | info@houtsnip.nl

Eukula hard wax

Eukula Hard Wax
Dit is een olie en wax in één. De olie impregneeft het hout en de wax blíjft er als beschermlaag opliggen.

Hoe aan te brengen?
Na het leggen van de vloer één keer aanbrengen en goed inboenen met een boenmachine.

De eerste 6 á 8 weken.
Na het aanbrengen van de hard wax is het van belang om de eerste 2 dagen van de vloer te blijven zodat de hard wax kan drogen. Is na deze 2 dagen de vloer nog plakkerig laat deze dan nog 1 dag met rust. Na deze 2 á 3 dagen kan er op de vloer geleefd worden, maar doe voorzichtig met vocht en dweil 6 tot 8 weken niet.
Komt er toch vocht op de vloer dan moet dit gelijk verwijderd worden, naar alle waarschijnlijkheid ontstaat er een witte vlek. Deze vlek verdwijnt na een behandeling met refresher deze doet u op een kantoenen doek of op de ruwe kant van een schuursponsje. U kunt dit gelijk doen maar ook na 6 á 8 weken.

Hoe te onderhouden?
Het onderhoud van een vloer met Eukula Hard Wax is afhankelijk van hoe intensief er op de vloer geleefd wordt. Een keer per één tot twee jaar de vloer behandelen met refresher (een onderhoudswax) behandelen is meestal voldoende. Ontstaan er eerder kale plekken dan kan dit plaatselijk bijgewerkt worden met de refresher. Deze kan met de hand worden aangebracht met een katoenen doek of met een boenmachine waarna er na ongeveer acht uur weer op gelopen kan worden.

Hoe schoon te maken?
De vloer kan met lauw water gedweild worden. Eventueel kan door dit dweil water wat parket man (een was onderhoud) gebruikt worden. Met dit middel wordt er ca. 1Oolo bescherming aangebracht. Wordt er zonder parket man gedweild dan wordt er ca. 15o/o bescherming van de wax laag afgedweild.

Luchtvochtigheid
Hout is een natuurproduct. Onder invloed van het klimaat blijft hout werken. Door deze eigenschap is het van belang dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer licht zo optimaal mogelijk is. Het goede vochtpercentage voor de houten vloer is rond de 55 á 65%. In het stookseizoen zal het vochtpercentage lager liggen, er kan dan een kleine kier ontstaan tussen de planken, u kunt dit beperken door bakjes water aan de radiatoren te hangen of een luchtbevochtiger in de ruimte te zetten of op een houtkachel een ketel met water te zetten.

De prijzen

Eukula refresher € 32.50 per ltr
De Parketman voeding en reiniger € 20.00 per liter

Onderhoudsmiddelen kunnen wij ook opsturen voor u, u kunt uw bestelling telefonisch doorgeven, viawww.houtsnip.nl of via info@houtsnip.nl.

Voor het opsturen van de onderhoudsproducten word de porto kosten in rekening gebracht,
de kosten zijn:
– Tot 10 kg € 7.50

< terug naar onderhoud