Tel: 0183 661142 | info@houtsnip.nl

Aquamarijn corcol olie & solim was wax

Dit zijn 2 aparte substanties, die na elkaar op de pas gelegde houten vloer aangebracht moeten worden, bij de eerste behandeling word de corcol olie aangebracht deze impregneert het hout vervolgens word de Solim was aangebracht en deze dient als beschermlaag.

Hoe aan te brengen? 
Na het leggen van de vloer één keer aanbrengen en goed inboenen met een boenmachine.

De eerste 6 á 8 weken
Na het aanbrengen van de Corcol olie en de Solim was is het van belang om de eerste 2 dagen van de vloer te blijven zodat de hard wax kan drogen. Is na deze 2 dagen de vloer nog plakkerig laat deze dan nog 1 dag met rust. Na deze 2 á 3 dagen kan er op de vloer geleefd worden, maar doe voorzichtig met vocht en dweil 6 tot 8 weken niet. Vocht kan een witte vlek op de vloer veroorzaken, deze kan verwijderd worden met Finilim onderhoudswas. Voor een extra goede beschermlaag kunt u na deze 6 á 8 weken de vloer een keer behandelen met de Finilim onderhoudswas, voordat u de was aanbrengt dient u de vloer te reinigen met Clien R en laat de vloer goed drogen.

Hoe te onderhouden?
Het onderhoud van een vloer met Aquamarijn hardwax olie is afhankelijk van hoe intensief er op de vloer geleefd wordt. Schraal wordende plekken dienen behandeld te wordenn met Finilim onderhoudswas. Met het onderhoudsproduct Finilim word de was laag onderhouden. Finilim breng je dun aan met een katoenen doek of bij hardnekkige vlekken met een schuursponsje of staalwol, Finilim kan plaatselijk gebruikt worden en moet ca. 8 uur drogen voordat u Finilim aanbrengt dient de vloer vochtig afgenomen te zijn met lauw water en clien R. Zijn er vlekken die er niet uitgaan kunt u gebruik maken van een fijn schuurpapiertje vervolgens dient het geschuurde oppervlak behandeld te worden met Finilim onderhoudswas.

Hoe schoon te maken? 
De vloer kan met lauw water gedweild worden. Eventueel kan door dit dweil water het middel Aquamarijn clien R gebruikt worden.

Luchtvochtigheid
Hout is een natuurproduct. Onder invloed van het klimaat blijft hout werken. Door deze eigenschap is het van belang dat de luchtvochtigheid in de ruimte waar de vloer licht zo optimaal mogelijk is. Het goede vochtpercentage voor de houten vloer is rond de 55 á 65%. In het stookseizoen zal het vochtpercentage lager liggen, er kan dan een kleine kier ontstaan tussen de planken, u kunt dit beperken door bakjes water aan de radiatoren te hangen of een luchtbevochtiger in de ruimte te zetten of op een houtkachel een ketel met water te zetten.

De prijzen
Aquamarijn Clien R reiniger
Aquamarijn corcol olie
Aquamarijn Finilim onderhoudswas
Aquamarijn solim was

< terug naar onderhoud